lakástűz

2018.11.19. 16:13

Tragédia Mocsán: füstmérgezésben halt meg egy ember

Egy családi házban tűz ütött ki hajnalban. A bent-tartózkodók közül egy ember megfulladt a sűrű füstben.

Kemma.hu

Forrás: BM OKF

Fotó: KHT

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint november 19-án hétfő hajnalban tűz keletkezett Mocsán egy családi ház egyik szobájában. A család kimenekült a házból, és értesítette a tűzoltóságot. A komáromi hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiérkezése előtt a tűz kialudt, így a tűz a ház többi helyiségére nem terjedt át. Az egység a felderítéskor a szobában egy elhunyt személyt talált. A házban a káreset idején az elhalálozott személyen kívül még két felnőtt és két gyermek tartózkodott. Ők nem sérültek meg.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy a kialakuló tüzeknél a tűz kezdeti szakaszában már füst keletkezik. Ez a tűzeset is hamarabb észlelhető lett volna egy füstérzékelő beszerzésével. A füstérzékelő a helyiségben jelentkező füstöt alkotó kisméretű lebegő anyagszemcséket érzékeli, és még időben riasztja a benntartózkodókat, így lehetőség nyílik az égő lakás biztonságos elhagyására. A lakás több helyiségébe ajánlott füstérzékelők felszerelése.

(Fotó: KHT / BM OKF)
(Fotó: KHT / BM OKF)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!