Hírek

2010.10.26. 12:07

Svájc megadóztatja a külföldiek bankszámláit?

Az Egyesült Királyság és Svájc szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a jövő év elején hivatalos tárgyalásokat kezdenek brit polgárok svájci bankoknál vezetett folyószámláin felgyülemlett kamatok megadóztatásáról.

The Independent - Világgazdaság Online

Egy ilyen egyezmény, amely Liechtenstein és az Egyesült Királyság között már létrejött, várhatóan mintegy egymillió font bevételt hozhat. A brit pénzügyminisztérium jelenleg tárgyalásokat folytat Svájccal az információáramlás erősítéséről. A jelenlegi szabályozás szerint a svájci bankok csak a brit adóhivatal konkrét személyre, és számlára vonatkozó kérése nyomán adnak ki információt.

A svájci banktitok tehát jelenleg is nagyobb védelmet ad a számlatulajdonosoknak, mint például Franciaország vagy az Egyesült Államok, hiszen ezek az országok automatikusan megküldik a brit adóhivatalnak az ország állampolgárainak tevékenységével kapcsolatos jelentéseket.

A The Independent úgy tudja, a megegyezés nyomán várhatóan a svájci hatóságok vetik ki a brit polgárok folyószámláin felgyülemlett kamatokra kivetett adót a brit adóhivatal nevében. Sőt, London azt szeretné, ha a korábbi bevételek után is fizetnének a brit számlatulajdonosok.

Ezek is érdekelhetik