Háromkerekű csodák

2022.02.24. 17:30

Schanda Tamás államtitkár is riksára pattant Oroszlányban (Fotók)

Jól beváltak a háromkerekű csodajárgányok az újabb oroszlányi tesztkörön. Csütörtökön Schanda Tamás államtitkár is kipróbálta az új riksákat.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Mint korábban megírtuk, tíz elektromos riksát adtak át a bányászvárosban. A múlt pénteken bemutatott háromkerekű járművek kiemelt jelentőséggel bírnak, ha a környék turisztikai fellendítéséről van szó. A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium 20 millió forintos támogatásával jött létre, elsőként Oroszlányban. 

Online is bérelhetők lesznek

Csütörtökön második körben is sajtótájékoztatóra hívták a média dolgozóit a város főterére. A rendezvényen Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár is szemügyre vette a csodajárműveket. A rendezvényen Takács Károly, az Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket. 

Elhangzott, hogy további 8 millió forintot nyert pályázaton a klub, amelyet online bérlési lehetőségre fordítanak. Azt már Czunyiné dr. Bertalan Judittól, a térség országgyűlési képviselőjétől tudtuk meg, hogy a bányabezárás okán kitörési lehetőséget kellett találni a városnak, ez pedig az újítás. A képviselő végezetül elmondta: a riksákban nincs lükverc üzemmód, úgyhogy előre mennek nem hátra.

Követendő példa lehet az oroszlányi bányász közösség. Példamutatóak, hiszen tagjai a helyiek és az idősek támogatásában is jelentős szerepet vállalnak

 – nyilatkozta Schanda Tamás államtitkár, aki az ütésálló magyar gazdaság felépítését látja tükröződni a települések folyamatos fejlődésében. Torma Lajos sportszervezőtől megtudtuk, a riksák forgalomban és kerékpárúton is közlekedhetnek, jogosítvány szükséges a vezetéséhez. A járművek a Takács Imre utcai telephelyről bérelhetőek, a bányász klubtól.

További részleteket a 24 Óra február 25-i számában olvashatnak!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!