Beruházás

2022.02.18. 14:17

Elektromos riksákkal erősítik az Oroszlány környéki turizmust

Tíz darab elektromos hajtású riksát adtak át az Oroszlányi Bányász Klubnak, a járművek beszerzését húszmillió forinttal támogatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium - ismertette a pénteki átadáson Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Kemma.hu/MTI

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A kormányszóvivő hozzátette, a Magyarországon elsőként forgalomba állított, három ember szállítására alkalmas eszközök az élénkülő turizmus kihasználásának jó példáját jelentik, egyúttal közösségszervező erővel is bírnak. Szentkirályi Alexandra kiemelte, a kormány célja, hogy az ország miden szegletét bekapcsolják a turizmus vérkeringésébe és szólt arról, hogy a több tízezer családnak megélhetést nyújtó szektor minden idők legsikeresebb nyarát zárta 2021-ben.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő elmondta, a térségben számos olyan beruházás fejeződött be, mely a kerékpáros turisták számára vonzerőt jelent. Elkészült az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárút, megújult a tatai Eszterházy-kastély, hamarosan átadják a majki kamalduli remeteséget és a felújított Oroszlányi Bányászati Múzeumot. Az elektromos hajtású és lábbal is hajtható riksákat az Oroszlányi Bányász Klubtól lehet bérelni, illetve a klub tagjai vállalják, hogy az eszközökkel idősek kirándulásához nyújtanak segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában