triatlon kupa

2018.08.20. 12:36

Több százan rótták a kilométereket földön, vízen, két keréken

Rengetegen vettek részt az idén már kétnapos Old Lake Man Triatlon Kupán Tatán.

Sz. A.

Rengetegen vettek részt az idén már kétnapos Old Lake Man Triatlon Kupán Tatán.

Fotó: Város Tata

Az Old Lake Man Triatlon középtávján (1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21 km futás) a bajai Mogyi SE versenyzője, Flander Márton lett az abszolút bajnok, őt a Tiszakécskei SE színeiben Szilágyi Péter és Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület versenyzője, Füzesy Dávid követte. Flander mintegy nyolc perccel volt gyorsabb a második-harmadik helyezettnél, míg ők ketten egy percen belül értek be a célba.

A nőknél Zelinka Gabriella (UTE-Merida) volt a leggyorsabb, bő fél órával megelőzve Pék Esztert (Kis TRI Balatonman Team SE), és majdnem egy órával Nagy Csillát (Csömör Sport Kft). Férfi váltóban a Sólyom Team volt a leggyorsabb. Horváth Ákos, Csott Bence és Németh Tibor után ért be a célba a Rokkant Jók csapata (Székely Tamás, Kovács Norbert, Halász László), míg a harmadik a Kenő Team lett (neveket nem adtak meg – a szerk.). Vegyes váltóban az első a Fikusz Kukisz, második a 2 Divas and a Dude (Matusek Réka, Zelenka Andrea, Matzon Ákos) lett.

Rövidtávon (1,5 km úszás, 40 km kerékpár, 10 km futás) a férfiak abszolút bajnoka az FTC színeiben induló Berekméri Levente lett, a második a Kis TRI Balatonman Team SE versenyzője, Pajor Gábor, míg a harmadik az Equilor Team Újbuda sportolója, Wagner Tamás. A nőknél két equiloros végzett az élen: az első Bragmayer Zsanett, a második Svéd Amelita lett. A harmadik helyre az FTC-s Tomaschof Kata ért be. Férfi váltóban a Footour SE csapata diadalmaskodott (Ferenczi Ábel, Apagyi Róbert, Nagy Gábor), második a KEFE – N.Nulla (Nagy Benjámin, Bottlik Bálint, Dombi Tamás), míg a harmadik a Familia Kft. (Dr. Horváth Péter, Tompai Jonatán, Horváth Mátyás).

Női váltóban a leggyorsabb a Száguldó Boszik triója lett (Bazsóné Pulai Ibolya, Vasady Edit, Szakács Eszter), a második helyen a KEFE lány váltója végzett (Nagy Lara, Bottlik Diána, Bottlik Dorina), míg a harmadik az ATOMIC NON-BLONDES (Bonyhádi Aranka, Bede Lilla, Magyar Emese) lett. Vegyes váltóban az Edzés nélkül (Dr. ódor Éva, Stupák Regina, Balambér Ákos) végzett az élen, második lett a TRIACTO Family (Nyári László, Nyári László, dr. Tóth Krisztina), harmadik pedig a KACSék (Kovács Attila Csaba, Kovácsné Kanyó Ágnes, Kovács Flóra).

Az eredményeket böngészve úgy tűnik, hogy rövid távon a Komárom-Esztergom megyei sportklubok indulói közül közül az Esztergomi Triatlon Klub SE versenyzője, Kovács János lett a legeredményesebb a férfiak mezőnyében. Abszolút 26. lett, míg saját kategóriájában (A18-19) a negyedik. A nők mezőnyében az esztergomi klub sportolója volt igencsak eredményes a megyeiek közül: Pozsonyi Ágnes összesítettben 10., kategóriájában (A25-29) pedig a harmadik lett. Középtávon az egyesületi színekben induló megyeiek közül az esztergomi Tüske Zsolt a 39. lett, kategóriájában (A45-49) pedig a kilencedik. A nőknél a szintén esztergomi Orbán Anna 19. lett összetettben, míg a kategóriájában (A25-39) a kilencedik. A Bottlik csalás tagjai is megyei kötődésűek egyébként: kocsiak, Dorina az idén érettségizett az Eötvösben, húga jelenleg is itt tanul.

Részt vett a középtávú megméretésen Fischl Ágnes is. A nagyigmándi származású volt tatai Eötvös-diákról már írtunk korábban. Ő április elején Norvégiában kipróbálhatta, milyen egy igazi kutyaszánhajtó élete. Ő most a Kis TRI Balatonman Team SE színeiben összesítésben a 18., kategóriájában (A25-29) a 6. lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában