nemzetközi sikerek

2017.11.23. 16:36

Éremeső zúdult a leányvári dzsúdósokra

Nemcsak itthon, de külföldön is szépen teljesítettek a leányvári cselgáncsozók. Legutóbb Olaszországban mutatták meg, mire képesek.

K. A.

Debrecentől Olaszországig gyűjtötték az érmeket

Forrás: leanyvar.hu

A leányvári dzsúdósok szép eredményeket értek el az Olaszországban, Spilimbergo városban rendezett versenyeken. A 37. Memoriál prof. Adriána Tiberi versenyen nyolc ország 46 egyesülete vett részt. A leányvári csapatot, amely összesítésben a második helyet szerezte meg, esztergomi, veresegyházi és a tatabányai Herman DSE-től érkező sportolók segítették.

Egyéniben három első (Veres Kinga 48 kg, Kertész Bíborka – Veresegyház 52 kg, Tandi Zsanett +70 kg), két második (Bócsa Lotti 52 kg, Tandi Alexa 63 kg), egy harmadik (Esztergályos Máté – Herman DSE +66 kg), három ötödik (Hertlik Máté 40 kg, Kákonyi Gergő – Esztergom 55 kg, Szlovák Mihály +73 kg) és egy hetedik (Mészáros Kende 60 kg) helyezést szereztek a leányváriak.

Debrecentől Olaszországig gyűjtötték az érmeket
(Forrás: leanyvar.hu)

Ezt követte a Trofeo Cittá del Mosaico dal 1964 verseny, amelyet immár 53 éve rendeznek meg. A nyolc ország 43 egyesületének részvételével rendezett megmérettetésen a leányvári csapat összesítésben 68 pontot ért el, amellyel a második helyen végzett, mindössze két ponttal lemaradva a győztestől.

A Leányvár ezúttal is három első helyezést szerzett (Szabó Frigyes 73 kg, Vadas Dániel 90 kg, Kerstner Róbert – Veresegyház, +90 kg), emellett dobogón végzett Varga Dávid (81 kg, 2.) és a Herman DSE versenyzője, Schatz Balázs (90 kg, 3.) is. Veres Attila (60 kg), valamint Faragó Norbert és Zorics Richárd (egyaránt 66 kg) a hetedik helyet szerezte meg. A szakvezetés szerint Tandi Alexa, Tandi Zsanett, Szabó Frigyes és Vadas Dániel teljesített a legjobban Olaszországban.

A leányváriak nem csak külföldön, hanem a hazai versenyeken is jól teljesítettek. A ceglédi U23-as országos bajnokságon Tandi Zsanett (78 kg) és Farkas Szilvia (+78 kg) egyaránt a második helyet szerezte meg, míg Veres Kinga (48 kg) hetedik lett. A Debrecenben rendezett diák A és B országos bajnokságon két hetedik hellyel (Hertlik Nóra, 49 kg és Szlovák Mihály, +66 kg) gazdagodott az egyesület.

Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Faragó Norbert, Hertlik István, Szabó Ferenc és Pfluger Antal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában