pörös ügy

2017.11.24. 15:16

Kiiktatná Kassait az NB I.-es klub, mert beperelte a játékosukat

Kassai Viktor játékvezető becsületsértésért perelte be a Diósgyőr futballistáját, Lipták Zoltánt. A játékos klubja arra kéri az MLSZ-t, hogy Kassai az ügy lezárásáig ne fújhasson a DVTK meccsein.

Kemma.hu/MTI

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az NB I.-es Diósgyőr honlapja pénteken arról számolt be, hogy a vezetés azért döntött így, mert a játékvezető peres eljárást indított Lipták Zoltán csapatkapitány ellen. Idén április 29-én a Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a válogatott futballistát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól.

A fegyelmi eljárásban felvetődött, hogy a bíró rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, jelenleg már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára.

Ez történt tavasszal

Lipták a Vasas játékosát, Felix Burmeistert ütötte meg az április meccsen. Kassai azért perelte őt be, mert a fegyelmi tárgyaláson azt mondta, hogy Kassai rasszista megjegyzéseket tett egy csapattársára.

„A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét” –- olvasható az állásfoglalásban, amely ugyanakkor leszögezte, a peres eljárás ideje alatt Kassai Viktor bármilyen szerepvállalása sértené a versenysemlegesség elvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában