kézilabda

2017.07.19. 20:51

Idén is Szegeden kezdi a bajnokságot a Grundfos

A jövő hét elején megkezdi a felkészülést az új szezonra a bajnoki és kupabronzérmes Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli férfi-kézilabdacsapata. Időközben már összeállt az együttes meglehetősen feszített programja is.

Petrik József

Az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is a Szeged ellen kezdi a bajnokságot a Tatabánya

Fotó: Puskás Alexa

Szűk egy hét választ el bennünket attól, hogy Matics Vladan vezetőedző irányításával a Grundfos Tatabánya KC megkezdje a 2017–2018-os pontvadászatra a közös gyakorlást. A gárda programjáról, tornákon történő részvételéről Kontra Zsolt, a tatabányaiak technikai vezetője adott felvilágosítást.

A kék-fehérek augusztus 5-én a Tapolcai Sportnapok keretében a Balatonfüred ellen lépnek először pályára egy edzőmeccs keretein belül. Ezt követően a Grundfos KC a csehországi Nove Veseliben egy nagy négyes nemzetközi tornán vesz részt olyan csapatok társaságában, mint a szlovén Gorenje Velenje, a házigazda TJ Sokol BHT, valamint a lengyel MKS Piotrkowianin Piotrków. A csehországi kupát augusztus 11. és 13. között rendezik.

Néhány nappal később, augusztus 16-tól 18-ig Szlovéniában tartózkodik a Tatabánya, ahol két hazai élcsapattal méri össze tudását. Ezt követően Erdélybe látogat a kék-fehér alakulat egy újabb négyes összejövetelre. Illusztris társaságba kerül a Grundfos, hiszen Ilyésék pályára lépnek a szerb RK Crvena Zvezda, a nagybányai Baia Mare és a temesvári Politechnika ellen is. A Tatabánya bajnoki főpróbájának a szeptember elsejei, hazai környezetben vívandó összecsapás tekinthető, amikor a bajnoki negyedik Budakalásszal mérkőznek Harsányiék. Időközben a kék-fehérektől éppen a „kalászhoz” igazolt a csapat jobboldali átlövője, Leimeter Csaba. Ezt követően egy roppant nehéz meccsel a bajnokság is beindul.

Kontra Zsolttól azt is megkérdeztük, mit szól a bajnoki sorsoláshoz, hogy azonnal egy Tisza-parti rangadóval kezd a Matics-csapat:

– Lehetett volna kedvezőbb is a menetrend. Tavaly is a Szeged ellen kezdtük a bajnokságot idegenben. De nincs mit tenni, egyszer, illetve kétszer mindenkivel meg kell küzdenünk – mondta Kontra Zsolt.

A meccs érdekessége, hogy az előző bajnoki szezonban a második meccsen ikszelni tudott csak a Szeged a Tatabányával, ezzel pedig elveszítették addigi veretlenségi sorozatukat. Fellebbeztek a Tisza-partiak, több hónapos, fellebbezésekkel teli időszak után újrajátszották a találkozót. Azon a találkozón a lényegében ifikkel kiálló Grundfost mindössze egy góllal verte meg a Pick Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában