sípszó előtt

2018.04.21. 14:15

Újra pályán a Grundfos, javítanának mérlegükön a tatabányai kosaras hölgyek

A különböző csapatbajnokságok résztvevői már a bajnoki küzdelmek végén járnak. A női tekések a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért mérkőznek Győrben, de pályára lépnek, illetve medencébe szállnak női kosarasaink, élvonalbeli és másodosztályú kézilabdacsapataink és a tatabányai pólósok is.

kemma.hu

A Tatai SE (kék mezben) a Miskolc ellen folytatja a rájátszást

Fotó: archív/Hagymási

Teke

Magyar Kupa, női, a döntőbe jutásért, visszavágó

Ipartechnika Győr–Tatabányai SC

Győr, vasárnap, 11 óra.

A kupában a selejtezők során négy-négy játékos alkot egy csapatot. A Csorba Csilla (532 fa), Németh Kinga (540), Némethné Katona Beáta (555) és Zsiros Andrea (515) alkotta kvartett az első mérkőzésen 4:2-re legyőzte a Rába-parti alakulatot, azaz jó eséllyel pályázik az MK négyes döntőjébe jutásra, amelyet Székesfehérváron rendeznek. Itt már a Szuperligában megszokott hattagú együttesek küzdenek meg a helyezésekért.

Kézilabda

Férfi NB I., 24. forduló

Váci KSE – Grundfos Tatabánya KC

Vác, vasárnap, 18 óra.

Több héttel ezelőtt lépett pályára utoljára a Matics-csapat, amely ezúttal Pest megye felé veszi az irányt. A váciak mindössze az utolsó előtti helyen állnak a tabellán, így a Tatabányának papíron nem okozhat gondot a pontok begyűjtése, pláne, hogy még a bajnoki döntőbe jutásra is van esély...

NB I. B., férfi, Nyugati csoport, 23. forduló

Szigetszentmiklósi KSK–Grundfos Tatabánya KC U20

Szigetszentmiklós, szombat, 16 óra.

A matematikailag már kieső „kis” Grundfos ezúttal a Szigetszentmiklóshoz látogat.

– Holnapi ellenfelünk erős középcsapat, amely jó csapategységének és néhány rutinos, az élvonalat is megjárt játékosának köszönhetően a várakozáson felül teljesít. Célunk ezúttal is az, hogy egy jó meccset játsszunk és megpróbáljunk tovább fejlődni – tudtuk meg Lehőcz Zoltántól, a Grundfos másodedzőjétől.

Tatai AC–Csurgói KK U20

Tata, szombat, 18 óra.

Minden pontra szükségük van a tataiaknak a bennmaradáshoz, azonban már nem a saját kezükben van a sorsuk. A 14 csapatos bajnokságból az utolsó öt esik ki, a TAC a 11., tehát kieső helyen áll 17 ponttal, a legrosszabb bennmaradó, a 9. helyen álló Százhalombatta 21-et gyűjtött eddig. Érdekesség, hogy a sereghajtó somogyiak eddigi egyetlen győzelmüket éppen a TAC ellen szerezték.

A tataiaknál Kisék Bence sérült, játéka kérdéses.

Vízilabda

Férfi OB I., alsóházi középszakasz, 8. forduló

AVUS–Tatabányai VSE

Szombathely, szombat, 17 óra.

Amennyiben a vendég vízművesek két vagy annál több góllal nyernek, akkor meg is előzhetik a helyosztók során a vasi együttest. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a pontvadászat folytatásában, a végső helyezések eldöntésekor ismét összecsaphat a két gárda.

Zantleitner Tamás, a TVSE vezetőedzője elmondta, hogy kétgólos siker esetén a Tatabánya lenne előnyösebb helyzetben, mert hazai medencében kezdhetné a párharcot az AVUS ellen. A vendégeket fűti a visszavágás vágya is, hiszen otthonukban vereséget szenvedtek. A TVSE továbbra sem számíthat Kolarik játékára, de Fazekas felépült.

Kosárlabda

Amatőr női NB I., rájátszás az 1–9. helyért, 6. forduló

Tatabányai KC–Vasas Akadémia

Tatabánya, vasárnap, 16 óra.

Az elmúlt héten két vereséget könyvelhettek el a tatabányaiak a rájátszásban, a Vasas ellen most javítanának.

– A szokott menetrend szerint készülünk, ám nagyobb vállalkozó kedvet várok a csapattól – fogalmazott lapunknak Mózes Emil, a TKC szakosztályvezetője. A csapatnak sem sérült, sem pedig beteg játékosa nincsen.

Rájátszás a 10–18. helyért, 3. forduló

Tatai SE–DVTK Miskolc U23

Tata, vasárnap, 13 óra.

Csaknem két hét után játszik újra a tatai hölgykoszorú, és nem jutott könnyű ellenfél számukra a hétvégére. A borsodiak ugyanis minden ellenfelüket megverték a rájátszásban, noha két vereséggel érkeztek oda.

– Még nem játszottunk a szezonban a Miskolc ellen, megpróbáljuk a szokott gyors kosárlabdánkat hozni – mondta Szabó Judit, a TSE vezetőedzője.

A hazaiaknál Lendér Lilla felépült húzódásából, várhatóan vállalja a játékot vasárnap.

Atlétika

Csaknem kilencszáz előnevezést fogadtak eddig a szervezők a Bridgestone 44. Komárom–Komárno Nemzetközi utcai futóversenyre. Azoknak, akik nem éltek az előnevezéssel, szombaton 12 és 16 óra között még van lehetőségük nevezni a dél-komáromi Városi Sportcsarnoknál a küzdelemre. A megmérettetés elsődleges célja most is a futás népszerűsítése és az egészséges életmódra való nevelés, valamint a két Komárom hírének öregbítése. Az első három helyezett idén is komoly pénzdíjban részesül.

A futás a dél-komáromi Városi Sportcsarnoknál rajtol, ahol közös zenés bemelegítéssel várják vasárnap az indulókat a szervezők. Az 5500 méteres távon indulók 12 órakor, a 10 ezer méteres verseny mezőnye pedig 12 óra 15 perckor rajtol el. A cél idén az észak-komáromi Városi Sportcsarnok lesz.

Kerékpár

Vasárnap 4. alkalommal rendezik meg a Brigetio MTB Maraton és Gyermekversenyt, melyet a Monostori Erődben szerveznek. A rendezvény célja a kerékpársport népszerűsítése mellett a Komáromi Napok programsorozat színesítése. A maraton rajtja 10 órakor lesz.

A versenyzőknek rögtön egy rövid, de technikás körpályát kell teljesíteniük a Monostori Erőd ellenlejtőjén, majd a 37 kilométeres útvonal csodálatos környezetben halad, érintve a fenyveserdőt és a Duna-partot is. A verseny befutója szintén a Monostori Erődben lesz, ahol ismét teljesíteni kell a körpályát. A versenyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők, felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában