sikerek

2018.07.19. 08:03

A legjobb floorballos iskola lett a Bozsik

A húsz esztendővel ezelőtt alapított Szőnyi Palánkdöngetők Köre szép idényt tudhat a háta mögött.

K. L.

A megyénkben egyedüli floorball egyesület felnőtt férficsapata megnyerte a Szuperkupát, az élvonalbeli bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerzett, a lányok pedig ugyancsak döntőt vívhattak az MK-ban. Emellett az OB II.-es férfigárda aranyérmet szerzett, az U13-as fiúk és lányok szintén megnyerték a bajnokságot. A komáromi korosztályos csapatok rengeteg elsőséget, érmet zsebeltek be a két évtized alatt és a válogatottakat is erősítették.

Ifj. Galambos Tamás, a klub elnöke azért is boldog, mert a tanév végére is maradt siker, ugyanis a floorball nagykapus változatainak (unihoki 3+1, nagypályás 5+1) országos döntőin is remek teljesítményt nyújtottak a komáromi iskolák csapatai. A Feszty-iskola megszerezte első floorball diákolimpiai bajnoki címét II. korcsoportos csapatával, míg az I. korcsoportban az ötödik helyen végzett. A csapat tagjai: Illisics Miléna, Somodi Anna, Szücs Daniéla, Dudás Kristóf, Farkas Ádám, Gjika Dániel, Gyöngyösi Tamás, Harcos Erik, Illisics Dávid, Kosdi Ákos. Felkészítő edző Ráduly Zoltán és Sztojanov Olivér, a testnevelő Horváth Miklós.

A Bozsik-iskola megismételte a tavalyi parádés szereplését, és ezúttal is négy országos bajnoki címet szerzett. Győzött az I., III., IV. korcsoportos lányok mezőnyében, valamint a III. korcsoportos fiúk fináléjában, ezáltal joggal kiérdemelve a „Legjobb floorballos iskola” címet. Ifj. Galambos Tamás csapataiban a következő játékosok szerepeltek: Bélai Ninetta, Belházi Réka, Borbély Bence, Csákvári Adél, Csáki Emese, Csáki Eszter, Hajas Kata, Hajas Réka, Hegyi Bíborka, Kajtár Jázmin, Ördög Lea, Molnár Bettina, Pénzes Laura, Rádoki Orsolya, Rezneki Panka, Szlukovinyi Luca, Váradi Lili, Varga Anna, Beigelbeck Tamás, Dikácz Juvenál, Kiss Csaba, Pénzes Levente, Takács Attila, Tóth Zsombor.

A komáromi középiskolák közül ezúttal az SZPK-s játékosokra épülő Jókai Mór Gimnázium jutott el az országos döntők végjátékáig. Szépen csillog az V. korcsoportos ezüst és a VI. korcsoportos bronzérem is a fiúk nyakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában