Mesterötös

2024.04.05. 11:30

Nem először szerzett öt gólt egy meccsen a megyei focista

A Sárisáp színeiben a legutolsó fordulóban öt gólt szerzett Gyebnár Gergellyel beszélgettünk a kiemelkedő alakításról. Elárulta, hogy már korábban is szerzett öt találatot, de mesélt arról is, hogy a futsalos karrierjéből miket tud átemelni a nagypályás játékba.

Kemma.hu

Aki játszotta már a labdarúgást, az egész világ valaha volt legnépszerűbb játékát, az tudja, hogy egy mérkőzésen öt gólt szerezni egy játékosnak az egy egészen kivételes teljesítmény. Mesterhármasok viszonylag sűrűn születnek, főleg akkor, ha egy sokkal erősebb csapat egy gyengébb ellenfél ellen szerepel. Bár ettől függetlenül az is mindig megsüvegelendő, de ennél többet szerezni már tényleg a legmagasabb polcra való, függetlenül attól, hogy milyen sorozatban, milyen mérkőzésen kerül ilyenre sor. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Erling Haaland és Robert Lewandowski is szerzett öt gólt 90 perc alatt.

Erling Haaland a Bajnokok Ligájában öt gólig jutott az RB Leipzig ellen
Erling Haaland a Bajnokok Ligájában öt gólig jutott az RB Leipzig ellen
Forrás: StandardMedia

A mögöttünk hagyott fordulóban a Sárisáp valósággal lemosta a pályáról az Almásfüzitő gárdáját, a vége 8-0 lett. A gólzuhatagból öt találattal vette ki a részét Gyebnár Gergely, ami azért is különleges, mert ezelőtt az összes fordulóban összesen négyszer zörgette meg az ellenfél hálóját. Még nagyobb értéket ad mind a csapat, mind a játékos teljesítményének az, hogy a két gárdát a forduló előtt mindössze három pont választotta el egymástól. 

Korábban is szerzett öt gólt Gyebnár Gergely

Szó nincs tehát arról, hogy a bajnokságból kiemelkedő csapat edzőmérkőzést játszott volna egy alacsonyabb osztályú, szerényebb képességű ellenféllel szemben. Gyebnár Gergellyel beszélgettünk a fantasztikusan sikerült mérkőzéséről. 

Lőtt már a pályafutása során egy mérkőzésen öt, vagy akár több gólt? 
— Szerencsére volt már rá alkalom, igen. Bajnoki osztálytól, vagy sorozattól függetlenül nagyon jó érzés egy mérkőzésen ilyen sokszor eredményesnek lenni. 

Mikor jött ez össze korábban? 
— Még az FC Esztergomban futballoztam, amikor egy Ácsi Kinizsi elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sikerült öt gólt elérnem. 

Erre a teljesítményre gondolom egész életében emlékezni fog, ahogyan biztosan van még számos emlékezetes mérkőzése. Ezt a mostanit hova helyezné el a pályafutásában? 
— Természetesen emlékezni fogok erre. Viszont furán fog hangozni, de nem tudom elhelyezni akár a legemlékezetesebb tíz mérkőzés közé, amit eddig játszottam. Szerencsére akad bőven nagyszerű emlék, amit sikerült gyűjtenem az évek során a labdarúgásban. És abban is biztos vagyok, hogy ezek az emlékek csak gyarapodni fognak. 

Ha csak a vesztett pontokat nézzük, csupán öt pontra vannak az első helytől. Mi a cél a bajnokság hátralevő részére? 
— Annak ellenére, hogy hátrányban vagyunk, véleményem szerint még teljesen nyitott a bajnokság és minden mérkőzésnek komoly súlya van. Legyen az egy riválissal szembeni, vagy éppen egy, a tabella végén elhelyezkedő csapat ellen játszott mérkőzés. A legfényesebb éremért fogunk dolgozni a továbbiakban is a csapattal. 

Ha jól tudom, aktívan futsalozik is. Mik azok az elemek, amiket hasznosítani lehet nagypályán a futsalos elemekből? 
— Voltak futsalos éveim, de mostanában már inkább az 5+1-es kispályás foci az, amit nagyon szívesen játszok gyerekkori barátaimmal, vagy akár a csapattársaimmal. A futsalban, vagy a kispályás fociban elengedhetetlen a gyors gondolkodás, a rengeteg labdaérintés, vagy a sok labda nélküli futás. Ezek a tapasztalatok mind segítik a nagypályás futballban a jobb játékot. 

Pályafutása végén mivel lenne elégedett? 
— Mindenképp egy bajnoki aranyéremmel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában