Tata

2024.04.19. 14:00

Egymásnak feszültek az iskolák az Öreg-tó partján

Hagyományteremtő jelleggel mérkőzött meg egymással a tatai Öreg-tó partján fekvő két iskola, hogy eldöntsék, ki a jobb a sportban. A sportnapon végig fantasztikus hangulat uralkodott, a szervezők elégedettek lehettek a nap végén.

Kemma.hu

Nagyszerű volt a hangulat az I. Öreg-tó Kupán

Fotó: Flajsz Peter

Zsúfolásig megtelt az Eötvös József Gimnázium tornaterme az első alkalommal megrendezett Öreg-tó Kupa kezdetére. A csarnokba lépés előtt már a folyosóról hallani lehetett, hogy ezen a napon egy különleges eseményt tartanak. Belépve a küzdőtérre már nem volt kérdés, a két tatai iskola nagyon is komolyan veszi az egymás elleni versenyt. Az Öreg-tó Kupa ugyanis a két tóparti tanintézmény, a Bláthy Ottó Szakközépiskola és az Eötvös József Gimnázium közötti versengésére (természetesen csak sportban) létrehozott sportnapnak az első felvonása.

Nem lehetett panasz a körítésre az I. Öreg-tó Kupán
Nem lehetett panasz a körítésre az I. Öreg-tó Kupán
Fotó: Flajsz Peter

A nyitómérkőzésen a két iskola tanárai voltak a főszereplők, ők röplabdamérkőzés keretein belül igyekeztek dicsőséget szerezni saját tanintézményeiknek. Ahogy fentebb írtuk, már ekkor fantasztikus volt a légkör. A lelátón szabad ülőhelyet nem lehetett találni, a többiek a bejáratnál tömörültek. Minden egyes pontnál hatalmas üdvrivalgásban törtek ki a diákok, ezúttal ők biztatták a tanáraikat, ellentétben a tanórák menetével. Az összecsapást végül a Bláthy-iskola tanárai nyerték, ezzel az összesített versenyben is övék lett az első győzelem. A jelenlévők tehát történelmi pillanatnak lehettek a szemtanúi, főleg, ha a szervezők vágya beteljesül, és hagyománnyá válik az iskolák közötti sportnap.

A következő felvonásra már jöhettek a diákok, azon belül is a hölgyek, hogy focimeccsen mérjék össze tudásukat. A találkozót (mint ahogyan a sportnap összes mérkőzését) Arany Tamás, egykori profi labdarúgó-játékvezető fújta, akinek a sípjában számos nemzetközi találkozó is elfért hivatalos pályafutása alatt. Az összecsapás elég egyoldalú volt, a bláthysok esélyt sem adtak ellenfelüknek, az első percekben szerzett gyors három gól viszonylag hamar eldöntötte a legfontosabb kérdéseket. A második félidőben azért futotta egy szépítő találatra az Eötvös lányaitól, ami után az iskolatársak valóságos hangrobbanást okoztak.

Öreg-tó Kupa először, de nem utoljára

Iskolák közötti verseny természetesen nem létezhet már pompom bemutató nélkül. A diáklányok mindkét oldalon bemutatták a koreográfiájukat, amire heteken keresztül készültek. Ennyivel azonban nem ért véget az ő szereplésük, ugyanis a nap fénypontjaként az ő közreműködésükkel vonultak be a fiú focicsapatok a pályára. Jöhetett a döntő ütközet. Rögtön az elején megszerezte a vezetést az Eötvös-gimi, megadva az amúgy sem lapos hangulatot a főmérkőzésre. A lányok mérkőzését teljesen lemásolták a fiúk, a különbség csupán annyi volt, hogy ezúttal az Eötvös csapata dominált, az egész találkozó során esélyt sem adtak ellenfelüknek. Hiába nyerték meg azonban a mérkőzést 11-2-re, a végeredményben ez már nem számított, a Bláthy Ottó Szakközépiskola az első két felvonáson aratott diadallal elhódította a vándorserleget, amit jövőre megkísérelhetnek az Eötvös Gimnázium tanárai és diákjai elhódítani.

Az I. Öreg-tó Kupa győztesei
Az I. Öreg-tó Kupa győztesei
Fotó: Flajsz Peter

Hagymási Zoltán, a győztes iskola testnevelő tanára az esemény után elárulta, nagy öröm volt számukra, hogy ilyen hangulatot teremtettek a diákok, miközben már az eredményhirdetés előtt megbeszélték a "rivális" iskola tanáraival, hogy jövőre mindenképpen meg kell szervezni ezt a napot. — Nincs nagy távolság a két intézet között itt a tó partján, szerettük volna, ha ezáltal is még közelebb kerülne egymáshoz a két iskola. Bátran kijelenthetjük, hogy ez egy jó kezdeményezés volt — fogalmazott az esemény egyik szervezője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában