Kézilabda

2024.04.13. 21:39

Fotókon a meccs, amit senki se akar visszanézni: megverte a Gyöngyös a Tatabányát

Nem a Gyöngyös elleni meccs lesz a Kék Tigrisek legkedvesebb emléke ebből a szezonból. A Szegedet is legyőző hevesiektől ugyanis kikapott a MOL Tatabánya KC a bajnokság hajrájában. Ez pedig óriási blama.

Petrik József

Az első félidő derekáig fej-fej mellett haladt a két gárda. A Heves vármegyei alakulat belecsimpaszkodott a Kék Tigrisek „bundájába”, mint a bogáncs, és nem hagyta magát lerázni. Rendkívül kellemetlen, szívós ellenfélnek bizonyultak, különösen, hogy a hazaiaknál rengeteg volt a pontatlanság. A kapusváltás viszont jót tett a MOL Tatabánya KC alakulatának, mert Bartucz zsinórban három lövést is hatástalanított. De ez is csupán arra volt elegendő, hogy a döntetlen állásnál vonuljanak pihenőre, mivel a játékrész utolsó pillanatában kiegyenlített a Gyöngyös.

Nem a Gyöngyös elleni meccs lesz a Kék Tigrisek legkedvesebb emléke ebből a szezonból. A Szegedet is legyőző hevesiektől ugyanis kikapott a MOL Tatabánya KC a bajnokság hajrájában. Ez pedig óriási blama.
Beszédes arcok a MOL Tatabánya-Gyöngyös meccsről
Fotó: H.B. / Forrás: 24 Óra

A második játékrész két gyors vendéggóllal kezdődött. A szünetet követő első négy percben négy hibát követett el a Tatabánya. Ennek az lett a következménye, hogy három góllal elhúzott a hevesi gárda. Az indokolt hazai időkérés után őrült adok-kapokba csapott át a találkozó. A vendéglátók feljöttek egy gólra, aztán megint a vendégek mentek el hárommal… Azaz, semmi sem javult, sőt… És eközben egyre inkább szorította az idő is a Tigriseket.

A hazaiak ezen a meccsen rontott lövésekben, eladott labdákban és technikai hibákban múlták felül szerényebb képességűnek hitt ellenfelüket. Ennek pedig csak vereség lehetett a vége.

A saját dolgát nehezítette meg a MOL Tatabánya

Sibalin Jakab, a hazaiak edzője: - Nem erre számítottunk. Az FTC elleni harcosságból semmit nem tudtunk átmenteni erre a találkozóra. Rengeteg technikai hibával játszottunk, a védekezésünk pedig nagyon „kisasszonyos” volt. 

A saját dolgunkat nehezítjük meg, mert most már minden meccset nyernünk kell!

Kézilabda NB I., férfi, 26. forduló
MOL Tatabánya KC – Gyöngyös 31-34 (15-15)
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Hargitai G., Markó G.
Tatabánya: Székely M. – Enomoto 8 (3), Ancsin 5, Juhász Á. 4, Topic 3, Pergel 2, Ugalde 2. Csere: Bartucz (kapus), Rodríguez 1, Vilovszki, Dissinger 3, Krakovszki B. 1, Vajda H. 2, Maras, Eklemovics. Vezetőedző: Dragan Djukics.
Az eredmény alakulása: 6.p.: 3-4, 9.p.: 6-4, 14.p.: 7-7, 19.p.: 9-10, 24.p.: 12-11, 35.p.: 15-18, 37.p.: 18-19, 39.p.: 18-21, 44.p.: 22-24, 46.p.: 22-26, 50.p.: 24-29, 57.p.: 29-31.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 4/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában