Emlékezés

2024.04.04. 16:07

Így emlékeztek meg a szerdán elhunyt kosaras legendára + fotók

Szerdán reggel jött a szomorú hír, hogy Jugovics József, az oroszlányi kosárlabdázás legendás alakja elhunyt. Az ő emlékére gyűltek össze még aznap este.

Túri Csaba

Sokan lerótták kegyeletüket a legendás kosárlabdázó emléke előtt

Fotó: Flajsz Peter

Megrázta Oroszlányt – de legfőképpen a helyi kosárlabdázó közeget – Jugovics József halálhíre. A korábbi magyar válogatott kosaras életének legnagyobb részét az egykori bányászváros kosárlabdacsapatának kötelékében töltötte. Először még játékosként, majd később utánpótlásedzőként, de többször irányította a felnőttcsapatot is.

Jugovics József 83 éves koráig hűen szolgálta az Oroszlányi Sport Egyletet
Jugovics József 83 éves koráig hűen szolgálta az Oroszlányi Sport Egyletet
Fotó: Flajsz Peter

Az OSE a gyászhírrel egyben azt kis közzétette szerda reggel, hogy még aznap este közös gyertyagyújtásra és megemlékezésre várják a szurkolókat, egykori tanítványokat, barátokat a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokhoz. Ahogyan az várható volt, az eseményen sokan megjelentek, hogy leróják kegyeletüket a legendás kosaras – és Oroszlány város díszpolgára – emléke előtt.

A megjelentek előtt Matajsz Gábor, az Oroszlányi Sport Egylet ügyvezetője köszönte meg mindenkinek, hogy közösen hajthatnak fejet és emlékezhetnek Jugovics Józsefre. A sportcsarnok tövében egymás után gyulladtak az emlékezés gyertyái, mécsesei, melyeknek a lángjait most már odafönt őrzi az oroszlányi kosárlabda meghatározó alakja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában