Gyász

2024.04.03. 11:44

Elhunyt a magyar kosárlabdázás legendás alakja

Szomorú hír rázta meg Oroszlány városát szerda reggelre. Elhunyt Jugovics József, a magyar kosárlabdázás legendás alakja.

Kemma.hu

Jugovics József idén lett volna 84 éves

Forrás: Facebook/MVM-OSE Lions

Az Oroszlányi Sport Egylet hivatalos Facebook-oldalán tudatta a szomorú hírt, miszerint elhunyt Jugovics József, a város sportéletének meghatározó személye, a magyar kosárlabdázás legendája, egykori magyar válogatott játékos. 

Jugovics József válogatott trikója is felkerült az oroszlányi sportcsarnok falára
Jugovics József,  a magyar kosárlabdázás kiemelkedő alakjának trikója is felkerült az oroszlányi sportcsarnok falára
Fotó: Kun Attila / Forrás:  24 Óra

Jugovics József 1964-ben igazolt az oroszlányi együtteshez játékosként, ahol 1977-ig, 37 éves koráig volt tagja a felnőtt gárdának. Pályafutásának utolsó éveiben már játékos-edzőként dolgozott a csapat sikereiért, majd visszavonulása után vezetőedzőként, utánpótlásedzőként tevékenykedett. 2020-ban Oroszlány város díszpolgárává választották, 2021-ben az Oroszlány Barátainak Köre az Idősek kiválósága díjat adományozta neki.

Az OSE szerda este 19 óra 30-ra várja a szurkolóit a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokhoz gyertyagyújtásra, hogy közösen búcsúzzanak el mindenki Józsi bácsijától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában