elismerés

2020.08.20. 20:40

Jugovics József kosárlabdaedzőt választották Oroszlány díszpolgárának

A városi ünnepségen átadták a város díszpolgára címet, valamint az Oroszlányért aranygyűrűt és kitüntető díszokleveleket is.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A bányászváros képviselői 1992-ben döntöttek úgy, hogy augusztus 20-a alkalmából kitüntetéssel hálálják meg azok munkáját, akik élen jártak a település fejlődésében. Elsőként a polgármesteri hivatal tanácstermébe invitálták a kitüntetések várományosait és kísérőiket. Az idén a város díszpolgára Jugovics József lett, a kosárlabdaedzőnek, testnevelőnek dr. File Beáta jegyző és Lazók Zoltán polgármester adta át a kitüntető címmel járó elismerést.

Az önkormányzat nevében Oroszlányért vésetű aranygyűrűt kapott Gánics József, valamint dr. Török Endre. Kitüntető díszoklevelet öten kaptak: Dr. Dalos Veronika, Farkas Etelka, Kilin Olga Mónika, Turbucz Lajosné és Körmendi Zoltán. A városvezető külön díjazta a vállalkozókat, hivatali munkatársakat és magánszemélyeket valamint civil szervezeteket, akik anyagi vagy erkölcsi hozzájárulások révén segítették munkáját a járványidőszakban.

Ezután a Munkás Szent József római katolikus plébániatemplomban ünnepi szentmisét tartottak, majd ezután, szintén a Haraszthegyen található Millenniumi emlékműnél tartott megemlékezés zárta az államalapítás oroszlányi ünnepét.

További részletek a 24 Óra augusztus 21-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában