Vízilabda

2024.03.23. 20:50

Az igazi elszántság és hozzáállás hiányzott a sikerhez

A hétvége nem alakult túl jól a tatabányai vízilabdások számára. Az élvonalbeli női együttes alsóházi rangadón vesztett, míg a férfiak nyerhető meccsen maradtak alul.

Kemma.hu

Ahogy az várható volt, nagy csatát hozott a két gárda találkozója a női vízilabda első osztályában. Miközben lassan már az is hagyományosnak tekinthető, hogy a Rába partján a Zantleitner-tanítványok nyernek, Tatabányán pedig a győriek. Ez most sem alakult másképp, bár szinte az utolsó pillanatig nyitott volt a mérkőzés végkimenetelének a sorsa.

Alsóházi rangadón kapott ki a tatabányai női vízilabdacsapat
Alsóházi rangadón kapott ki a tatabányai női vízilabdacsapat
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Zantleitner Krisztina: — Sok helyzet kihagytunk, illetve az ötmétereseket is elhibáztuk. Úgy gondolom, néhány játékosom nem érezte át ennek a mérkőzésnek a súlyát. A hazai pályát is csak a végén érezhettük, ami egy ilyen fiatal együttesnek, mint a miénk, már úgymond későn jött.

Vízilabda OB I., női, 14. forduló
Tatabánya Women’s Water Polo – Győr 7-9 (1-2, 3-1, 1-3, 2-3)
Tatabánya, Buborék, 100 néző. Vezette: Varga Csenge, Bereczki M.
TWWP: Kovács D. – Zantleitner H. 1, Zantleitner N. 2, Zink 1, Orbán, Németh V., Kurucz 1. Csere: Mikola 2, Szabó J., Rend. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 11/4, illetve 8/2.
Gól ötméteresből: 3/0, illetve 1/1.
Kipontozódott: Németh V., illetve Finta, Klemm.

Nem indult jól a vízművesek számára a találkozó, mert az első negyedben a fegyelmezett fővárosi együttes kétgólos előnyt harcolt ki. A második felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott, bár a házigazdák nagyon alacsony hatásfokkal próbálták bevenni ellenfelük hálóját. Így a mérkőzés állása mit sem változott. Aztán a harmadik nyolc percben megint a budapestiek szekere lódult meg jobban, és megnyugtató vezetéshez jutottak a záró akkord előtt. Az utolsó negyedben a tatabányaiak mindent megpróbáltak, hogy ledolgozzák hátárnyukat, de ez már nem jött össze. Amennyiben végig ilyen akarattal és elszántsággal pólózott volna a TVSE, mint az utolsó etapban, akkor ezen a gólzáporos találkozón, talán a végeredmény is másképp alakul.

Gebauer Lajos: — Kicsit nagy volt a társaság arca. Ennek ellenére és ilyen gyenge játékkal is majdnem sikerült legalább kiegyenlítenünk. Nagyon szomorú vagyok. Ennek a meccsnek egyetlen pozitívuma, hogy nem zuhantunk össze a csapat a végére sem.

Férfi OB I. B, férfi, 19. forduló
Tatabányai Vízmű SE – Oázis SC 14-15 (3-5, 3-3, 3-5, 5-2)
Tatabánya, 100 néző. Vezette: Bereczki M., Varga Csenge.
TVSE: Szabó II. – Niklász, Gombos, Várnagy M., Fekete B., Kósi Kelly, Dubinák. Csere: Végh L., Németh A., Galler, Kovács P., Edző: Gebauer Lajos.
Kihasznált emberelőny: 9/3, illetve 4/4.
Gól ötméteresből: 4/3, illetve 3/3.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában