Vízilabda

2024.03.15. 16:00

Bravúr a Tisza partján, valamint tisztes helytállás

A TWWP együttese fegyelmezett játékkal bravúros három pontot szerzett a Tisza partján. A férficsapat az éllovast fogadva szoros meccsre kényszerítette a listavezetőt.

Kemma.hu

Fantasztikus győzelmet aratott a TWWP női együttese, a Tisza partján. Úgy, hogy a két gárda néhány nap leforgása alatt immáron másodszor csapott össze. A két találkozóban legalább két hasonlóság akad. Az első meccsükön is a 6-2-re vezetett a harmadik negyedben Zantleitner Krisztina csapata és a második, szegedi találkozón is ennyi volt az eredmény a harmadik etapot követően. Mindenesetre a fiatal tatabányai gárda, bravúros győzelmével feljött a nyolcadik helyre, és azonos a pontszámmal a hetedik a Szentes együttesével.

Tatabánya-BVSC (női vízilabda) TWWP
Ismét sikerült nyerni a TWWP csapatának
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Zantleitner Krisztina: – Ismét viszonylag fegyelmezetten pólózott a társaság. Időben visszaértek a lányok a kapujuk elé, így ellenfelünk nem tudott úgynevezett könnyű gólokat szerezni, hanem felállt védelemmel találták magukat szemben. Fontos győzelmet arattunk, ami miatt viszont van egy kis hiányérzetem, az az emberelőnyök kihasználása.

Vízilabda OB I., női, 3. forduló
Szegedi VE – Tatabánya Women’s Water Polo 5-7 (1-2, 1-2, 0-2, 3-1)
Tiszavirág uszoda, Szeged, 100 néző, vezette: Berki A., ifj. Kádár J.
Tatabánya: Kovács Dorottya – Zantleitner H. 1, Zantleitner N., Zink, Orbán 2 Németh V. 1, Kurucz 2. Csere: Rend, Nagy J., Szabó J. 1. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 6/2, illetve 5/0.
Gól ötméteresből: 2/0, illetve 2/2.

A TWWP mellett a TRSE is remekelt

A bajnokesélyes, listavezető fővárosi gárda ellen bátran és gólerősen kezdett a hazai alakulat. Az első negyedben meg is lepték ellenfelüket, amely éppen a tatabányaiak AVUS felett aratott győzelmének köszönhetően ugrott a tabella élére. A folytatásban kiegyenlítettebb vált a mérkőzés, és a vendégek is kiegyenlítettek. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy vesztett helyzetből sem adták fel, ám rutinosabb, fizikálisan erősebb riválisuk végül kiharcolta a győzelmet.

Gebauer Lajos: – Becsülettel küzdöttek a fiúk egy rutinosabb és fizikailag erősebb ellenféllel szemben. Eredetileg a tisztes helytállás tűztük ki magunk elé a listavezető ellen, ezt a célt teljesítettük. Nincs miért szégyenkeznünk.

Férfi OB I. B, 16. forduló
Tatabányai Vízmű SE – VIWA OSC 8-11 (4-2, 1-3, 2-4, 1-2)
Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Kiss A., Sikter R.
TVSE: Szabó II. – Pető 1, Várnagy M. 1, Keresztes, Fekete B., Dubinák 2, Kósi Kelly. Csere: Gombos 3, Galler 1, Kovács P., Vajda. Edző: Gebauer Lajos.
Kihasznált emberelőny: 10/5, illetve 8/6.
Gól ötméteresből: 0, illetve 2/1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában