Vízilabda

2024.03.12. 12:13

A Tatabánya ellenfelei az esélyesebbek

A lányok nyerni tudtak szerdán a szeged ellen hazai pályán, most újra vízbe ugranak a Tisza-parti csapat ellen. A fiúk legutóbbi győzelem után most újra nyernének.

Alsóházi rangadón kapott ki a tatabányai női vízilabdacsapat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Néhány nap leforgása alatt másodszor találkozik egymással a két csapat. Ennek az az oka, hogy a hétközi mérkőzést még a harmadik játéknapról halasztották el. A fiatal tatabányai együttes a hétvégén remek teljesítményt nyújtva legyőzte a Tisza-parti alakulatot a Buborékban, ám most idegenben kellene valami hasonló bravúrt végrehajtania.

Tatabánya-BVSC (női vízilabda)
Egyszer már sikerült a szeged ellen a győzelem
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

- Nehéz összecsapás vár ránk – emelte ki Zantleitner Krisztina, a tatabányaiak vezetőedzője. – Bizonyára most jobban felkészülnek ránk, mint ez előző találkozó előtt. Minden esetre igyekszünk megnehezíteni a hazaiak feladatát. Az óriási dolog lenne, ha Szegedről is ponttal, pontokkal térhetnénk haza. De a meccs elsőszámú esélyese a házigazda alakulat.

Vízilabda OB I., női, 3. forduló
Szegedi VE – Tatabánya Women Water Polo
Tiszavirág uszoda, Szeged, szerda: 20 óra. Vezeti Berki A. és ifj. Kádár J.

A férfiak vízilabdázók is vízbe ugranak szerdán

Azzal, hogy a vízművesek legyűrték a listavezető szombathelyi együttes, a VIWA OSC ugrott a tabella élére. Úgy tűnik a Tatabánya „királycsinálóvá” lephet elő ebben a szezonban. Ám Gebauer Lajos, a TVSE szakvezetője óva intett attól, hogy valaki is azt gondolja csapatából, hogy most már a bab is hús. A vendég fővárosi együttes masszív, rutinos, fizikailag felkészült együttes, teletűzdelve volt élvonalbeli pólósokkal. Ez pedig azt jelenti, hogy a budapestiek még idegen medencében is esélyesebbek a vendéglátóknál. A Tatabánya gárdája egyébként nélkülözni kénytelen egyik gólerős vízilabdását, Niklász Ádámot.

Férfi OB I. B, 16. Forduló
Tatabányai Vízmű SE – VIWA OSC
Tatabánya, Buborék, szerda: 19 óra 30. Vezeti Sikter R. és Kiss A.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában