Vízilabda

2024.03.10. 14:10

A fegyelmezett játék hozta meg a hazai sikert

A tatabányai női vízilabdázók remek játékkal tudták legyőzni a Szeged együttesét.

Kemma.hu

Az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár a jóval esélyesebb Tisza-parti gárdának kellett egyenlítenie Kurucz remekbe szabott gólja után. A folytatásban a tatabányai fiatalok remek nyolc percet produkáltak, hiszen háromszor is bevették a szegediek kapuját, miközben a hazaiak kapusának, Kovács Dorottyának mindössze egyszer kellett a hálóba nyúlnia. 

Tatabánya-BVSC (női vízilabda)
Győzni tudtak a tatabányai vízilabdázók 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A harmadik felvonásban folytatódott a hazaiak „menetelése”, ennek köszönhetően már hat-kettőt mutatott a Buborék eredményjelző táblája. Az utolsó játékrész kiegyenlítettebb küzdelmet hozott. A gólok is felváltva estek, de a házigazdák nem maradtak adósaik a vendégeknek, így ez a nyolc perc döntetlennel zárult, viszont a végeredmény magabiztos tatabányai győzelmet sugall, holott az előzetes várakozások szerint, inkább szegedi sikert vizionáltak a szakemberek.

Zantleitner Krisztina, a tatabányaiak edzője: – Az elején a jogosan kapott ötmétereseket értékesítettük, és ez jól jött. Az utolsó büntetőt csak a meccs végén hagytuk ki. Jól sikerültek védekezésnél a blokkjaink és a kapusunk is a helyén volt. Emellett fegyelmezetten visszaértünk a saját kapunk elé a támadásaink végén, és ez is döntőnek bizonyult. Szerdán Szegedre megyünk, hogy pótoljuk az elmaradt meccset, ott is így kellene pólóznunk.

Vízilabda siker

Vízilabda OB I., női, 12. forduló

Tatabánya Women Water Polo – Szegedi VE 8-4 (1-1, 3-1, 2-0, 2-2)

Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Kun Gy., Ercse N.

Tatabánya WWP: Kovács Dorottya – Zantleitner H., Zantleitner N. 1, Zink 1, Orbán 1, Németh V. 2, Kurucz 2. Csere: Nagy J. 1, Szabó J., Kovács Dalma, Rend. Edző: Zantleitner Krisztina.

Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó 1, Pap, Tátrai, Pádár 1, Miklós 1, Botka. Csere: Baksa, Gálicz, Hasznos, Bereczki 1. Vezetőedző: Szabó Tamás.

Kihasznált emberelőny: 6/3, illetve 8/1.

Gól ötméteresből: 4/3, illetve 1/0.

Kipontozódott: Szabó K. (Szeged) 27. perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában