Teke

2024.03.16. 18:31

A hazaiak győzelemmel fejezték be a bajnokságot

A Tatabánya Sport Club tekézői a Rákoshegyi VSE-vel néztek szembe a bajnokságban. A tatabányai teke rajongói örülhettek ugyanis parádés játékban tudtak nyerni a hazai sportolók.

Kemma.hu

A szezonzáró meglehetősen szenvedősre sikeredett, mivel a házigazdáknál többen is mélyen tudásuk alatt teljesítettek. A TSC azonban a legfontosabb célt, a két bajnoki pont begyűjtését így is elérte, pedig két alkalommal is menet közben kellett cserélniük a házigazdáknak. Azaz végül hat versenyző helyett nyolccal vívták ki első tavaszi győzelmét.

Év sportolója Tatabányai SC, teke
A Tatabányai SC női tekecsapata remekelt a rákoshegyiek ellen
Forrás: TSC

A pontgyűjtés Csorba Csilla kezdte, aki 525 bábut dobott le. Párja végül kettő is akadt, mivel Tordáné Rasch Hajnalkát ötven gurítás után Koródi Anita váltotta a pályán. De ők együtt is csak 444 fáig jutottak. Hasonló történt Kovács Alexandrával is, aki hatvan dobás után Lázár Brigitta váltott. Az ő produkciójuk sem volt valami fényes, 470 fa. Ebben sorban, Frank Klaudia 528 fát ütve ismét pontot szerzett a hazaiaknak. Végül Bukoveczné Soltész Katalin 580 fás teljesítménye döntőnek bizonyul, különösen, hogy Balla Ildikó (535 fa) is hozzátett még egy csapatpontot a TSC addigi eredményéhez.

Az ifjúságiak is győzelemmel zárták az idényt. Karácsony Dolli 485 fát „felborítva” szerzett pontot, míg Lázár Brigitta 507 fát ütött

Teke Szuperliga, női, 14. forduló
Tatabányai SC – Rákoshegyi VSE II. 6:2 (3082:3049)
TSC – Rákoshegy II. 3:1 (992:932)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában