Teke

2024.03.12. 12:11

Az eredmény nem fejezi ki a küzdelem nagyságát

A Tatabányai Sport Club tekései a Rákoshegyi VSE akik ellen rendkívül szoros mérkőzésen kaptak ki.

Kemma.hu

A fővárosi együttes győzelme magabiztosnak tűnik, holott mindössze 27 bábuval ütött le többet, mint a TSC. Azaz, a legtöbb összevetésben csak néhány fán múlott a pontszerzés, és ez többnyire a budapestieknek jött most össze.

női teke tsc
A tatabányai tekéseknek majdnem meglett a győzelem
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Nem kezdődött jól a vendégek szempontjából a találkozó, hiszen Csorba Csilla 571 fát gurított, míg rákoshegyi riválisa – Csongrádi Gyöngyi –, aki évekig a Bányászt erősítette, 8 bábuval döntött le többet. Kozma Andrea 535 fát talált el. Ő kapta a legkeményebb ellenfelet, aki több mint 600 fát gurított. Eközben csapattársa, Frank Klaudia 538 fáig jutott. A tatabányaiak első pontját Bukoveczné Soltész Katalin szerezte, 557 fát dobva. Koródi Anitának nem ment ilyen jól, az ő „lőlapjára” 512 fa került. A sort, úgymond ismét Balla Ildikó zárta, aki csapatkapitányhoz méltóan ismét kitett magért, gurításai nyomán 573 bábu borult fel. A küzdelem nagyságát az is mutatja, hogy az úgynevezett belső szettek arányában csupán 12,5 - 11,5 volt a különbség.

Az ifjúsági „csapat” úgy szerzett egy pontot, hogy egyszemélyes csapattal állt ki a TSC. Az egyesület színeit Lázár Brigitta képviselte (463 fa) eredményesen. 

A mérkőzések alakulása

Teke szuperliga, női, 13. forduló
Rákoshegyi VSE I. – Tatabányai SC 6:2 (3313:3286)
Ifjúsági szuperliga 13. forduló
Rákoshegyi VSE I. – Tatabányai SC 3:1 (962:463). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában