Évforduló

2024.03.03. 12:23

A labdarúgás mellett Dorog életében is fontos szerepet vállalt a labdarúgó

A dorogi labdarúgás egyik kiemelkedő alakja, Csóri László a héten lett volna kilencven éves. Csóri László a labdarúgás mellett a település életében is fontos szerepet töltött be.

Zetovics Márió

Csóri László a Dorogi FC Örökös Tagja 90 éve született

Forrás: dorogifc

Ahogyan arról a Dorogi-medence online lap is beszámolt, a héten lenne kereken kilencven éves az 1934. februárjában született Csóri László, a Dorogi Bányász egykori labdarúgója. A labdarúgást Székesfehérváron kezdte, innen 1957-ben igazolt Dorogra, ahol a Dorogi Bányász gárdájának balszélsőjeként vált oszlopos taggá. A dorogi mezt először a Vasas elleni bajnoki mérkőzésen ölthette magára, amelyet a hosszú és tartalmas pályafutása során még további 306 alkalom vehetett fel.

Csóri László a Dorogi FC Örökös Tagja 90 éve született, labdarúgás, dorog, FC
Csóri László a dorogi labdarúgás kiemelkedő alakja a héten lenne 90 éves
Forrás: FB/DorogiFC

Harmincnégy alkalommal volt gólszerző. Aktív pályafutása során részese lehetett a Dorogi Bányász legjobb időszakának is. Összesen 17 éven át volt játékosa a csapatnak, ahol utolsó éveiben a védelemben kapott helyet. A pályafutása végezetével a csapat szakmai stábjában tevékenykedett. Dorogon többek között pályaedző is volt. 

2001-ben kitüntették a Dorogi FC Örökös Tagja címmel. Nemcsak sportolóként lett példakép, a mindennapokban is kiemelkedő szereplője volt a dorogi mindennapoknak. Alig néhány héttel 89. születésnapja előtt, 2023. február 6-án hunyt el.

Labdarúgás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában