Győzelemre ítélve

2024.03.09. 15:10

Nincs mese, nyernie kell a Bányásznak

A labdarúgó NBIII tavaszi szezonjának második fordulóját rendezik hétvégén. A tatabányai Bányász csapatának égető szüksége lenne a győzelemre az első fordulóban elszenvedett vereség után.

Kemma.hu

Balatonfüredről kellene elhozni mind a három pontot a tatabányaiaknak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az Opus Tigáz Tatabányánál nem úgy alakult az első tavaszi mérkőzés az NBIII-ban, ahogyan azt előre eltervezték. A bajnoki címre törő gárda óriási meglepetésre szenvedett hazai pályán vereséget a kiesés elkerüléséért küzdő Budaörstől. Ezúttal még nehezebb dolga lesz a Bányásznak, hiszen ahhoz a Balatonfüredhez látogatnak, akik az előző hétvégén Komárom-Esztergom vármegye másik csapatának, a Dorog otthonában tudtak győzni. 

A Bányász játékosainak nem csak a labdáért, de minden egyes pontért meg kell küzdeniük
A Bányász játékosainak nem csak a labdáért, de minden egyes pontért meg kell küzdeniük
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A rossz tavaszi rajt következtében rögtön le is csúsztak Gyürki Gergelyék a tabella első helyéről, lépéselőnybe hozva ezzel a Veszprém együttesét. A tatabányaiaknak égető szüksége lenne mindhárom pontra. Egyrészt a csapat önbizalmát is tovább erősítené egy siker, másrészt az aranyéremért zajló versenyfutásban is nyomást kell helyezniük az új éllovasra. Bár az időjárás még nem teszi alkalmassá a magyar tengerben való fürdést, ennek ellenére biztosan számos szurkolója kíséri el a csapatot Balatonfüredre. 

Egyelőre nincs letargia a Bányásznál

A csapat Facebook-oldalának beszámolója szerint a múlt heti kudarc ellenére jó hangulatban telt a felkészülés a hétvégi mérkőzésre. A pozitív hozzáállásra szükség is van, mert olyan csapatot ritkán látni győzni, aki az első kudarc után temetni kezdi önmagát. Az őszi fordulóban a Bányász szűkösen ugyan, de nyerni tudott Kiprich Dávid góljával, ezzel az eredménnyel alighanem mindenki elégedett lenne Tatabányán.

NB III. Észak-Nyugati csoport, 18.forduló
Balatonfüredi FC – Opus Tigáz Tatabánya
Március 10. vasárnap, 14 óra
Balatonfüred, Sporttelep

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában