Bombameglepetés

2024.03.03. 19:44

Ezt senki nem látta jönni az Opus Tigáz Tatabánya csapatánál

Az aranyéremre és ezzel együtt a feljutásra pályázó Opus Tigáz Tatabánya első tavaszi mérkőzésén a kiesőjelölt Budaörs csapatát fogadta, de hatalmas meglepetésre a vendégek mind a három pontot elvitték.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A mérkőzés előtti napokban tartott szurkolói ankétot az Opus Tigáz tatabánya, ahol nem győzték hangsúlyozni, hogy már idén szeretnének feljutni a második ligába. A hosszúra nyúlt téli szünet után mindenki azt gondolhatta, hogy tavaszi kezdésnek a kiesés elkerüléséért küzdő Budaörs gárdája megfelelő ellenfél lehet, főleg, hogy első összecsapásukat a Bányász magabiztosan nyerte.

Itt még örülhettek az Opus Tigáz tatabánya játékosai
Itt még örülhettek az Opus Tigáz tatabánya játékosai
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24  Óra

A sportban azonban létezik egy íratlan szabály: nincs lefutott mérkőzés. Ez sajnos tökéletesen igaznak bizonyult a Grosics Gyula Stadionban kellemes időjárásban megrendezett találkozóra. Az esélytelenebb budaörsiek negyed óra elteltével megszerezték a vezetést, erre még pár perc múlva tudtak válaszolni a hazaiak Árvai Dániel révén, azonban újabb pár perc elteltével már ismét a Budaörsnél volt az előny egy értékesített büntetővel. A szünetre így nagy meglepetésre a Pest vármegyeiek mehettek előnnyel.

A második játékrészben mindenképpen fordítania kellett volna  a Bányásznák, ám hiába tettek meg mindent az újabb gólért, az csak nem akart összejönni. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, jött az újabb feketeleves egy vendég gól formájában, szinte reménytelen helyzetbe sodorva ezzel Gyürki Gergelyéket. A találkozón több gól már nem született, így az egész forduló legnagyobb meglepetését okozva hazai pályán szenvedett vereséget az aranyesélyes Tatabánya.

NBIII. Észak-Nyugati csoport, 18. forduló
Opus Tigáz Tatabánya - Budaörs 1-3 (1-2)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, vezette: Kovács J. Z. (Holpár G, Urbán R.)
Tatabánya: Lóth - Árvai, Krupánszki, Molnár (Soltész 46.), Szeglegeti, Katona (Szalánszki 57.), Szegő (Kocsis 57.), Buna, Letenyei (Dala 85.), Székely, Forró (Klausz 46.). Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gólszerzők: Árvai 22. illetve Birtalan (15.), Petneházi (27., 55.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában