Kézilabda

2024.02.07. 21:27

Végletekig kiélezett meccsen jutott tovább a MOL Tatabánya

Ennél jobban kiélezni aligha lehetett volna egy ilyen mérkőzést. A Tatabánya végül élt azzal a lehetőséggel, hogy a döntetlennel is továbbjuthat. Bizonyára nem ez volt az eredeti terv, de a célját elérte a Djukics-legénység a Csurgó otthonában.

Kemma.hu

Hatalmas küzdelemben jutott tovább a MOL Tatabánya a Magyar Kupában

Forrás: MOL Tatabánya KC

Nagy lendülettel, de idegesen kezdtek a csapatok a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Ez nem csoda, hiszen a kupában a továbbjutás ezen az egy meccsen dőlt el. Talán ez is lehetett az oka annak, hogy mindkét oldalon ziccerek sorát hagyták ki a csapatok.  A kapusok jól védtek mindkét háló előtt. Így az sem volt véletlen, hogy fej-fej mellett haladt a két társaság egészen a félidő derekáig, amikor a vendégségben lévő MOL Tatabánya kétgólos előnyt harcolt ki. Ezt azonban két pontatlan indítással fejelték meg, és a játékrész végén örülni kellett annak is, hogy csak egygólos a tatabányaiak hátránya a Csurgó ellen.

A mérkőzés menetében a szünet után sem volt változás, mindkét oldalon továbbra is sok volt az eladott labda. Ebben az időben a játékvezetőknek is volt pár vitatható ítélete a hazaiak javára, de ezzel is csak egy időre sikerült megtörni a vendégek tempóját. Az utolsó percekig pengeélen táncolt a tatabányaiak továbbjutása, de Győri két villanása döntőnek bizonyult, így végül már csak az egyenlítésre futotta a házigazdák erejéből. A döntetlen pedig a vendégcsapat továbbjutását eredményezi a Magyar Kupa ezen szakaszában.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője: – Két fáradt csapat egymás hibáiból élt. Küzdelmes, nehéz mérkőzés volt, a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Sajnos Ancsin Gabi dereka megrándult, nem tudni mikor számíthatunk rá újra.

Kézilabda Magyar Kupa, férfi, nyolcaddöntő
Csurgói KK – MOL Tatabánya KC 26-26 (14 - 13)
Sótonyi László Sportcsarnok, Csurgó, 700 néző, vezette: Felhő F., Öcsi T.
Tatabánya: Bartucz – Rodríguez 3, Ancsin 2, Topic 2, Juhász Á. 2, Győri M. 6, Ugalde 3 (1). Csere: Székely M. (kapus), Vilovszki, Maras 4, Vajda H. 1, Dissinger 2, Enomoto 1, Krakovszki B., Eklemovics. Edző: Dragan Djukics.
Az eredmény alakulása, 3. p.: 2-2, 12.p.: 6-3, 15.p.: 6-5, 20.p.: 7-8, 22.p.: 8-10, 26.p.: 11-10, 34.p.: 14-15, 41.p.: 16-16, 48.p.: 21-18, 51.p.: 22-21, 54.p.: 23-23, 58.p.: 24-26.
Kiállítások: 6, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 7/5, illetve 1/1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában