Díjak

2024.02.22. 11:47

Sikert aratott a sportbál: kiderült, kik lettek az év sportolói +fotók

Bazsó Mónika és Pokornyi Tamás lett Ácson az év sportolója. A hagyományossá vált ácsi sportbál célja, hogy elismerjék azokat, akik tevékenységükkel öregbítik a város hírnevét.

Körtvélyfáy Dina

A sportbál estéjén kiderült Jó tanuló, jó sportoló elismerést vehet át Molnár Fanni és Nyéki Gergő. Fanni kézilabdában és futásban is jeleskedik, míg Gergő az iskola focicsapatának oszlopos tagja, de az atlétikában is kipróbálta magát. Az év junior sportolói Nagy Fruzsina (atlétika) és Horváth Zsombor (motorversenyző) lettek. 

Héregi Pétertől vette át az elismerést Bazsó Mónika
A sportbál estéjén Bazsó Mónika erőemelő év sportolója elismerést vehetett át
Fotó: Beküldött/Varga Ramóna

Az év sportolója díjat Bazsó Mónika erőemelő érdemelte ki, aki 3 súlycsoportban és 3 korcsoportban 35-szörös világ-, 13-szoros Európa-, 15-szörös magyar és 9-szeres nemzetközi bajnok. Szintén az év sportolója díjat kapta meg Pokornyi Tamás teniszező, aki tavaly, a kerekesszékes teniszezők országos bajnokságán párosban magyar bajnok lett.

Az év játékosa címet Vincze Rita (kézilabda) és Molnár Gergely (kézilabda) érdemelte ki. Az év csapatsportolója Török Bernadett (kézilabda) és Szőnyi Károly (labdarúgás) lett. Az év csapata díjat a ritmikus gimnasztikások és az U20-as férfi kézilabdacsapat vehette át. Az év szakosztálya elismerést a teniszezők érdemelték ki.

Pokornyi Tamás szintén év sportolója díjat kapott
Pokornyi Tamás szintén év sportolója díjat kapott
Fotó: Beküldött/Varga Ramóna

Az év edzői Lipót Gyula és Németh Martin lettek, akik újra jó csapatot verbuváltak az U20-as kézilabdásokból. Az év sportösszefogását is méltatták, a Kinizsi Öregfiúk ugyanis sokat segítettek a labdarúgó-szakosztálynak a szervezői feladatokban.

A Kinizsi SC különdíját Krocsány Gábor András válogatott sporthorgász kapta meg, míg a Bartók Béla Művelődési Ház, Könyvtár és Városi Sportcsarnok különdíjat adott a Kinizsi SC lövészeinek, amelyet Pok András lőtérvezető vett át. Az alpolgármester különdíját Poncsák Zétény sportlövő kapta meg, akit ígéretes tehetségnek tartanak.

Kiemelten fontosnak tarják a mozgást, ezért is fontos a sportbál

Nagy Tamás alpolgármester, aki a sportbál ötletgazdája is volt, külön is köszöntötte a résztvevőket.

– Az, hogy ma itt vagyunk, azt mutatja, hogy a sportnak kiemelt fontosságot tulajdonítunk a városunkban – fogalmazott az alpolgármester. Ez egy olyan esemény, amely lehetőséget teremt arra, hogy a helyi sportolók eredményeit elismerjük, emellett megköszönjük nekik a kitartást, az elhivatottságot és az áldozatokat, amelyeket a sportáguk iránti szenvedélyükért hoztak. Azonban ez a mai rendezvény nem csak a sportolókról szól. Ez egy olyan alkalom, ahol a közösségünk összegyűlik, hogy támogassa és ünnepelje egymást. Ez az esemény arra ösztönöz minket, hogy összetartó közösséget alkossunk, ahol mindenki számít és mindenkinek lehetősége van arra, hogy kibontakoztassa tehetségét, elérje a céljait.

Arra is kitért, Kocsis Zseni, az Ácsi Kinizsi SC elnöke és Balogh Attila, a Bartók Béla Művelődési Ház, Könyvtár és Városi Sportcsarnok megbízott igazgatója rengeteget segített neki abban, hogy a sportbál megvalósulhasson. Hangsúlyozta, Szentirmai István polgármesternek köszönhetően az ácsi fiatalok sok sportág közül választhatnak, hiszen anyagilag és erkölcsileg is támogatja a helyi sportot.

Az eseményen többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szentirmai István polgármester is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában