Kézilabda

2024.02.08. 19:24

Nemzetközi tornán szereztek érmet a tatai lányok

A Tatai AC NB II.-es női kézilabdacsapata Hajdúnánáson szerepelt egy nemzetközi tornán, ahonnan egy csillogó bronzéremmel térhettek haza.

Kemma.hu

Bronzéremmel térhettek haza a tatai lányok

Forrás: Facebook/Tatai Atlétikai Club

Hajdúnánáson rendezték a 21. alkalommal kiírt Kárpát-Meditop kézilabdatornát, ahol határon innen és határon túlról érkeztek a csapatok a Kárpát-medence minden pontjáról. A kupa egyúttal tisztelgett az 1965-ben világbajnokságot nyert női válogatott és kapitányuk, a legendás Török Bódog előtt. Komárom-Esztergom vármegyét a Tatai AC női kézilabdacsapata képviselte, amely szép eredménnyel öregbítette a vizek városának hírnevét.

A tatai lányok ugyan egy minimális különbségű vereséggel kezdték a tornát a Balmazújváros ellen, ezután azonban két győzelemmel folytatták a szereplést a Marosvásárhely és a Székelyudvarhely csapatai ellen, így sikerült egészen az elődöntőig menetelni. A legjobb négy között megálljt parancsolt a tataiaknak a BSK Miskolc, így a bronzéremért szállhattak harcba vármegyénk lányai. A helyosztón végül rendkívül magabiztosan, kilencgólos különbséggel győzték le a Sepsiszentgyörgy csapatát, ezzel felállhattak a dobogó legalsó fokára. 

— Új játékosunk, Tolvaj Dorka is remekül illeszkedett be a csapatba, vele kiegészülve több variációs lehetőségünk lesz. Értékes tapasztalatokat szereztünk, amiket igyekszünk a bajnokságban hasznosítani — értékelte a tornát Ivicz Miklós vezetőedző

A XXI. Kárpát-Meditop kézilabdatorna végeredménye:

1. Borsod Sport Klub Miskolc 
2. Balmazújváros 
3. Tatai AC
4. Sepsiszentgyörgy   
5. Ada 
6. Székelyudvarhely  
7. Naszvad 
8. Marosvásárhely 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában