Téli szünet

2024.02.27. 11:16

Műfüves pályán küzdöttek egymással heteken keresztül +fotók

Különleges tornát rendeztek Oroszlányban. A több hetes téli felkészülési bajnokságot műfüves pályán rendezték meg hat vármegyei csapatnak.

Túri Csaba

Az elmúlt hetekben összesen hat csapat részvételével zajlott Oroszlányban a téli felkészülés jegyében egy nagypályás műfüves bajnokság. A tornán az Oroszlányi SZE, a Környe SE, a Császári SE, a Bokod FCE, a Dad SE és a Szákszendi SE vett részt, hogy körmérkőzéses formában megvívjanak egymással. A minibajnokság főszervezője - aki egyben az oroszlányi sportegyesület labdarúgó szakosztályának is a vezetője -  elmondta, hogy sok csapat nem rendelkezik műfüves focipályával, ezért gondolták úgy, hogy rendeznek maguk egy tornát, ahol a meghívott csapatok felkészülhetnek a tavaszi szezonra. Ezek a csapatok a téli időszakban sokszor nem tudnak felmenni a saját pályájukra az időjárási körülmények miatt.

A Környe (bordóban) nyerte az oroszlányi műfüves bajnokságot
A Környe (bordóban) nyerte az oroszlányi műfüves bajnokságot
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24  Óra

A mérkőzések a megszokott szabályrendszer szerint zajlottak, tehát kétszer 45 perc állt a csapatok rendelkezésére, meghatározott cserelehetőséggel, illetve játékvezetőkkel. Utóbbiakat azonban az oroszlányi egyesület szervezte, tekintve, hogy nem az MLSZ égisze alá tartozó bajnokságról volt szó, ezért értelemszerűen hivatásos játékvezetőket nem is kérhettek.

Gálos Csaba elárulta, hogy bár első alkalommal szervezték meg a téli felkészülési bajnokságot, máris nagyon jó visszajelzéseket kaptak. Olyan csapatok is jelezték a részvételi szándékukat, akik most még különböző okok miatt nem tudtak elindulni, ezért a jövőben több alakulattal kívánják lebonyolítani a tornát. Azt is hozzátette, hogy a következő öt évben vándorserlegként fog funkcionálni a bajnokság.

Érdekesség, hogy a döntőt pár nappal hamarabb játszották le, mint a harmadik helyet eldöntő összecsapást. Erre azért volt szükség, mert a Környe csapata a hétvégén már a vármegyei másodosztályban pontokért lépett pályára. A finálét az Oroszlány és a Környe csapatai vívták meg, amit végül a vendégek tudtak megnyerni 4-1-re. A bronzmérkőzést pár nappal később a Császári SE és a Bokod FCE csapatai játszották, ahol a császáriak diadalmaskodtak. A dobogóra felállt csapatok érmeket kaptak, a környeiek pedig egy évre hazavihette a serleget, amit 2025-ben védhetnek majd meg.

Döntő
Oroszlány - Környe 1-4
Bronzmérkőzés
Császári SE - Bokod FCE 3-4

Végeredmény:

  1.  Környe SE
  2. Oroszlány SZE
  3. Császári SE
  4. Bokod FCE
  5. Szákszendi SE
  6. Dad SE

A gólkirályi címet az Oroszlány SZE játékosa, Járóka Márió szerezte meg 7 rúgott góllal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában