Atlétika

2024.02.01. 08:12

Magasba röppentek az atléták a tatabányai ugró gálán +videó, fotók

A Tatabányai Sport Club által szervezett fedettpályás gálán egy bronzot és egy ezüstöt is szereztek a hazai atléták.

Kemma.hu

Hatalmas ugrásokat mutattak be az atléták a tatabányai gálán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Idén is megrendezték Tatabányán a a TSC Geotech fedettpályás magasugró gálát, ahol az U16 és U18 korosztályok mellett felnőtt férfi és női versenyt is rendezett a szakosztály, számolt be róla a Tatabányai Sport Club a közösségi oldalán. A megmérettetésen jól szerepeltek a tatabányai atléták, akik egy ezüst és egy bronzérmet is bezsákoltak.

Az U16-os kategóriában versenyző tatabányai Nagy Fruzsina gond nélkül ugrotta át a 154 centimétert. Magasabb ugrásra azonban edzője, Gál Zoltán döntésére nem vállalkozott, mert a térdében fájdalmat érzett. Hétvégén ugyanis U16 Országos Bajnokságot rendeznek, ahol Fruzsina is érdekelt lesz. A fiatal atléta vélhetően nagyobb magasságokba is juthatott volna, de 154 centiméteres ugrásával így is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Szintén ebben a csoportban Mihalik Lilla a 9. helyen végzett.

Az U16-os fiúknál a dabasi Lukács Gergely lett a befutó 184 centiméter magas ugrásával. Az U18-as fiúk mezőnyében a TSC kiválósága, Társi Zétény végzett a második helyen a győri Zemen Zalán mögött. Szintén ebben a kategóriában a lányoknál a KARC versenyzője, Tóth Lívia győzött 168 centiméterrel. A fiatal dobogósoknak Rózsahegyi Bori, kétszeres Ifjúsági Olimpiai Fesztivál győztes tatabányai atléta adta át az érmeket.

A felnőttek mezőnyében is nagy volt a küzdelem. A női versenyt Bátori Lilianna (Vasas) nyerte 184 centivel, míg a férfi mezőnyben a Honvéd versenyzője, Kovács Benedek győzött 212 centiméterrel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában