Jégkorong

2024.02.07. 12:44

Katari jégkorongcsapat érkezik jótékonysági meccsre Tatabányára

A hétvégén találkoznak a tatabányai és katari jégkorongosok egy barátságos mérkőzésre, amelynek jótékonysági céljai is vannak.

Zetovics Márió

A hétvégén összecsapnak a tatabányai és katari jégkorongosok

Forrás: Tatabányai Polipok Hockey Club/Facebook

A katari jégkorongcsapat érkezik a tatabányai műjégpályára, hogy összecsapjanak a helyi klubbal. A Tatabányai PTSE és Polipok fiataljai és felnőttjei is megmérkőznek a közel-keleti együttessel, szombaton és vasárnap fél egy és négy óra között. Az esemény nem csak a sportról, de a jótékonyságról is szól, ugyanis az eseménnyel támogatják a tatabányai Sasadi Anikó – Barkóczi Péter kerekesszékes curling párost a világbajnokságra való kijutásban. 

A katari csapatnak nincs sok lehetősége az éles mérkőzésekre, így számukra ez a jégtorna egy remek lehetőséget biztosít a fejlődésre. A csapat ennek ellenére is rendkívül erős, így a hazai pályás hokisoknak nem lesz könnyű dolguk a közel-keleti együttes ellen, de a hazai csapatot sem kell félteni. 

A legutóbbi Youth Olimpic Games-t, tehát az ifjúsági olimpiát a tatabányai 3x3-as lány csapat nyerte meg. Ugyanezen a versenyen az U16-os ifjak a legjobb négy közé tudtak kerülni. A csapatoknak ez a torna egy remek lehetőség lesz a fejlődésre és az éles játékban való gyakorlásra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában