Kézilabda

2024.02.07. 08:09

Győzelemre készülnek a Kék Tigrisek a nagy riválisuk ellen

A MOL Tatabánya KC a Csurgói KK-val néz szembe szerdán, a két csapat történelme során már többször is összecsaptak. A legutóbbi mérkőzés volt a tatabányaiak számára a legfájdalmasabb, de most újra lehetőséget kaptak a bizonyításra a tatabányai Tigrisek.

Petrik József

A MOL Tatabánya KC nehéz mérkőzés elé néz Veszprémen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A két csapat legutóbbi találkozójáról nem őriznek szép emlékeket a Kék Tigrisek, mivel a somogyországiak Tatabányán győzték le a Bányászt. Ennek a két pontnak az elvesztése azóta is fáj a szerdán Csurgón szereplő vendég együttesnek.

Sibalin Jakab, a tatabányaiak trénere, Dragan Djukics vezetőedző jobb keze azonban mindenkit meg szeretne nyugtatni afelől, hogy ez a mostani Tatabánya nem ugyanaz, mint az akkori.

– Valóban nem őrzünk túl jó emlékeket a Csurgó KK ellen – hangsúlyozta Sibalin Jakab edző. – Az utóbbi szezonok legrosszabb eredményét értük el és a leggyengébb játékát produkáltuk. De ezen már nem érdemes morfondírozni, szerdán egy merőben más Tatabánya lép majd pályára. Ne feledjük, hogy a bajnokin elszenvedett súlyos vereség idején nem játszhatott Ancsin, Győri, Vilovszki és Peric. Most Peric kivételével, a többiek harcra készek, és még hozzájuk csatlakozik Christian Dissinger. Plusz van egy új, rendkívül felkészült edzőnk is Dragan személyében.

A Magyar Kupa kiírásának értelmében egyetlen mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén pedig a vendégcsapat a kedvezményezett.

– Egy jól sikerült főpróba után győzni megyünk Csurgóra – emelte ki Sibalin edző. – Már valóban csak Peric nincs hadra fogható állapotban, mivel időközben Pergel is visszatért a betegségéből.

A kupamérkőzésen Felhő Ferenc és Öcsi Tamás játékvezetők fújják majd a sípot.

Magyar Kupa, férfi, IV. forduló

Csurgói KK - MOL Tatabánya KC

Sótonyi László Sportcsarnok, Csurgó, szerda: 18 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában