Kézilabda

2024.02.04. 21:28

Gólzáporos mérkőzéssel indították a szezont a Kék Tigrisek

Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság hétvégi fordulójában, február 4-én este 40-26 nyert a MOL Tatabánya KC csapata a 13., azaz utolsó előtti helyén álló PLER-Budapest ellen. A csapat lendületesen és gólratörően kezdte az első „tavaszi” fordulót. Olykor kifejezetten bátran és látványosan kézilabdáztak, aminek meg is lett az eredménye. A vendégeknek a tisztes helytállás jutott.

Petrik József

Kifejezetten bátran és látványosan kézilabdáztak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda NB I., férfi, 14. forduló
MOL Tatabánya KC – PLER-Budapest 40-26 (18-12)
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2300 néző, vezette: Bíró Á., Kiss O.
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 3, Ancsin 6, Topic 2, Juhász Á. 4, Győri M. 5, Ugalde 4. Csere: Bartucz (kapus), Maras 2, Yadegari 1, Eklemovics 1, Dissinger 3, Vilovszki 1, Enomoto, Vajda H. 2, Krakovszki B. 4. Edző: Dragan Djukics.
Az eredmény alakulása, 6. p.: 3-3, 8. p.: 7-3, 13. p.: 11-5, 18. p.: 12-7, 24. p.: 16-9, 35. p.: 23-13, 38. p.: 26-14, 44. p.: 30-16, 52. p.: 35-20, 56. p.: 39-23.
Kiállítások: 6, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 4/2.

Régen nem látott mozgalmas január áll a tatabányai klub mögött, játékosok érkezését, távozását jelentették be, Dragan Djukics személyében pedig régi-új vezetőedzőt köszöntöttek a vármegyeszékhelyen. A felkészülés sem bizonyult zökkenőmentesnek, ugyanis több játékos az Európa-bajnokságon szerepelt, de pontosabb a megfogalmazás: jeleskedett.

MOL Tatabányai KC
A vendégeknek most a tisztes helytállás jutott
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Akik február 4-én este jó hangulatú mérkőzésre számítottak, azok nem csalatkoztak. A hazai kék-fehérek – azon túl, hogy eredményesen játszottak – a szurkolókat is igyekeztek kiszolgálni. Eközben, az első játékrészben, azért sikerült egy hatgólos előnyt is kiharcolniuk.

Szünet után a házigazdák ott folytatták, ahol harminc perccel korábban befejezték. A Kék Tigrisek a játék minden elemében felülmúlták riválisukat. A második félidőben pedig mindössze öt percet kellett várnia a hazai drukkereknek, hogy a tízgólos tatabányai vezetést „tíz, tíz, tíz” üdvrivalgással ünnepelhessék. Így gyakorlatilag a fordulást követően rendkívül rövid idő alatt eldőltek a vitás kérdések a pályán. Ennek dacára derekasan küzdöttek továbbra is a vendégek, miközben szinte csak tiszta eszközöket használtak…

MOL Tatabányai KC
Nem csalatkoztak akik jó hangulatú mérkőzésre számítottak
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

A Tatabánya szezonbeli legnagyobb különbségű győzelmét aratta. Mivel a mérkőzés előtt köszöntötték a régi-új vezetőedzőt, Djukics mester, valamint a Kék Tigrisekhez igazolt baloldali átlövőt, a német Dissingert, és az Eb-n járt játékosokról sem feledkeztek meg, így mondhatjuk, ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó. A csapatnak köszönhetően pedig ünnepi hangulatban is ért véget…

Kontra Zsolt, a tatabányaiak technikai vezetője: – Dragan Djukics „szellem” már is áthatotta a Tatabányát. Régen nem látott gyors tempóban kézilabdáztak amieink. És, ahogy Djukics mester ígérte, hogy hajtós, küzdős csapatunk lesz, nos ebből kapott máris ízelítőt a publikum.

A Tatabánya szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára Csurgón, szombaton pedig a listavezető Veszprém otthonában próbálnak szerencsét a Djukics-tanítványok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában