Közönségszavazás

2024.02.28. 11:58

Év sportolója: szavazz te is, ki legyen az év női csapata!

A Kemma.hu és a 24 Óra ismét keresi az Év sportolóit. Komárom-Esztergom büszkeségei és Év sportolója-jelöltjei négy kategóriában várják a szavazatokat. A döntés pedig ezúttal is olvasóink kezében van. Lássuk a női csapatokat!

Kemma.hu

A kemma.hu és a 24 Óra keresi a 2023-as év sportolóit. Ezúttal is olvasóink dönthetik el, hogy kategóriánként ki legyen az Év sportolója, ki kapja a megtisztelő díjat. Jöjjenek hát a női csapatok! 

Az év sportolója szavazáson 5 női csapat várja a szavazatokat
Az év sportolója szavazáson 5 női csapat várja a szavazatokat
Forrás: Montázs/Flajsz Péter

Ki legyen az Év sportolója? Szavazz!

Év sportolója Almásfüzitői SC
Az Almásfüzitői SC felnőtt női labdarúgói futsalban is remekelnek
Forrás: ASC

Almásfüzitői SC, labdarúgás
Az Almásfüzitői SC felnőtt női labdarúgói a 12 csapatot felvonultató NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában a 9. helyet szerezték meg. A 2023/24-es pontvadászatot a Fejér vármegyei bajnokságban kezdte a Duna-parti település együttese. Ott remekelnek a lányok, hét forduló után, hibátlan teljesítményt nyújtva állnak a táblázat élén.
A füzitőiek szerepelnek a női futsal NB II. Nyugati csoportjában is. Az Almásfüzitői SC felnőtt női labdarúgói ott jelenleg listavezetők. Szavazz az Esztergomi Vitézekre ezen a linken!

Év sportolója Esztergomi Vitézek kézilabda
Az Esztergomi Vitézek női kézilabdázói megmutatták, milyen az, ha egy csapat szárnyal 
Forrás:  Esztergomi Vitézek

Esztergomi Vitézek, kézilabda
Az esztergomi női kézilabdában egészen kivételes sikersztori íródik. A másodosztályba feljutott csapat szárnyal, hiszen a bajnokságban a 2. helyen áll, a kupában pedig első osztályú ellenfeleket verve már a legjobb nyolc között van. A történet a feljutással kezdődött, majd a Ferencváros legendás edzőjének, Elek Gábornak az Esztergomhoz szerződésével folytatódott. A tavaly még a Bajnokok Ligája döntőjén kispadon ült tréner lett a sportigazgató, kedvese, a válogatott közelmúltbeli csillaga, Szucsánszki Zita pedig az erőnléti játékosedző. Karvalics Tamás vezetőedző a pálya széléről irányítja a sikert sikerre halmozó lányokat, akik a kupából a Budaörsöt és a Fehérvárt is kiverték, a bajnokságban pedig dobogón teleltek.
Mindent elárul az esztergomi kézilabda-lázról, hogy a Suzuki Aréna befogadóképessége és Magyar Kézilabda Szövetség előírásai alapján korlátozni kényszerültek a beléptethető szurkolók számát. Szavazz az Esztergomi Vitézekre ezen a linken!

Év sportolója SZPK Mentőangyalok floorball
Az SZPK Mentőangyalok az elmúlt tíz évben rendre a dobogón végeztek
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

SZPK Mentőangyalok, floorball
Komárom női floorballosai a 2022-es bajnoki ezüstérmük után szerették volna visszaszerezni elsőségüket. Sikerült nekik, és a lányok azzal is büszkélkedhettek, hogy az elmúlt tíz évben rendre a dobogón végeztek, és 2019 óta már a negyedik aranyérmüket szerezték.
Külön öröm volt a Mentőangyalok számára, hogy a bajnokság különdíjai közül a legjobb kapusnak járót Babusa Karolina vehette át, míg a legeredményesebb játékos Lelovics Nóra lett. Szabó Zsolt Tamás vezetőedző tanítványai a Magyar Kupát is elhódították, tavaly ötödször emelhették magasba a díszes trófeát. Az esztendő végén az Év női floorballozója cím is Komáromba került, ezt az elismerést Babusa Karolin érdemelte ki. Szavazz az Esztergomi Vitézekre ezen a linken!

Év sportolója Tatabányai SC, teke
A Tatabányai SC női tekecsapatában bőven benne van az előrelépés lehetősége
Forrás: TSC

Tatabányai SC, teke
Meglehetősen viszontagságos fél szezonon van túl a Tatabányai SC női, szuperligás tekecsapata, holott az idény egy bravúros Balaton-parti pontszerzéssel indult. Ezt megelőzően a tatabányaiak gárdájának irányítását egyik kiváló versenyzőjük, Balla Ildikó vállalta magára. Ebben a „munkában” további két remek játékos, Kozma Andrea és Koródi Anita segítették csapattársukat. Mégis nehezen állt össze az együttes az őszi szezonra, hiszen elvesztették az egyik kulcs emberünket, Németh Kingát, aki Ausztriába szerződött.
A Tatabányai SC ebben az új összeállításban hol jól, hol gyengén gurított. Eredetileg is a középmezőnyben szerettek volna végezni, ez a őszi hatodik helyezéssel – mondhatni – megvalósították. Tihanyi Péter, a TSC technikai vezetője kiemelte, hogy a lányokban benne van az előrelépés lehetősége is. Szavazz az Esztergomi Vitézekre ezen a linken!

Év sportolója Tatabánya Women Water Polo
A Tatabánya Women Water Polo csapata az első osztályban igyekszik öregbíteni a TSC hírnevét
Forrás: TSCWP

Tatabánya Women Water Polo
Hét bajnoki mérkőzést követően a 9. helyen telel a Tatabánya Women Water Polo női, első osztályú vízilabdacsapata, akik 2023 őszén, a legfontosabb mérkőzésen, Győrben arattak győzelmet. A fiatal tatabányai együttesből ismét távoztak pólósok. De ez már-már hagyomány Tatabányan, hogy amikor a fiatalok „beérnek, felnőnek” vagy továbbtanulnak, helyükbe a még fiatalabb, saját nevelésűek lépnek a sorba, Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványai közé.
A Tatabánya Women Water Polo csapatának a mostani szezonban  nem akadt olyan mérkőzése, ahol komoly vereséget szenvedtek volna. Ez pedig egyértelműen a fejlődésüket mutatja.
Mivel a csapat gerincét továbbra is serdülő- és ifjúsági korú vízipólósok alkotják, nem véletlen, hogy a tatabányai női pólósok rendre szerepelnek a különböző korosztályos válogatottakban. A csapat pedig már javában készül az élvonalbeli közös pontvadászat folytatására. Szavazz az Esztergomi Vitézekre ezen a linken!

A szavazás menete

Az Év sportolója szavazáson kategóriánként az olvasóink által a legtöbb voksot gyűjtő sportolóké, illetve csapatoké lesz a megtisztelő cím. A szavazás március 3-án délelőtt 10 óráig tart. 
Egy jelöltre egy napon egy e-mail címről csak egy szavazatot adhatnak le, de több jelöltre is szavazhatnak. A szavazási oldalon a szavazatszámok nem lesznek láthatók.

A 2023-as év legjobb sportolóira 4 kategóriában itt lehet szavazni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában