Olimpiai kvalifikáció

2024.02.28. 09:35

Cselgáncs: Varsóig jutott a tatai sportoló

Az Ippon Judo Tatabánya több sportolója is remekelt a hétvégén a cselgáncsversenyeken. Az egyik cselgáncsozó Keller Rebeka, a Varsói olimpiai kvalifikációs versenyre is kijutott.

Zetovics Márió

Az Ippon Judo SE Tatabánya a közösségi oldalán közölte, hogy több versenyzője is Nemesvámosra utazott az MJSZ-Észak-Dunántúli Régió Nyílt Regionális Cselgáncs Rangsorversenyére. A Veszprém melletti településre a Diák A,B és C osztálybeli fiatalok is ellátogattak hogy kipróbálhassák magukat. A négy induló két arany- és két ezüstérmet szerzett a versenyen.

Remekeltek a Ippon Judos cselgáncsozók a hétvégén.
Forrás: Facebook/Ippon Judo SE Tatabánya


Az ifjúsági korcsoportban Miklósvölgyi Máté indult 73 kilogrammban, ahol aranyérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban Szatyina Ákos a 46 kilogrammosok között első lett.

A serdülők között Gál Albert 66 kilogrammban és Verdes Bálint 81 kilogrammban, mindketten a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Szatyina Ákos a 46 kilósok között, ugyan a érmet nem szerzett, de a teljesítményével ötödik lett.

Varsóban is jól szerepelt a tatai cselgáncsozó

A hétvégén Varsó sem maradt cselgáncs nélkül. Az Ippon Judo Tatabánya cselgáncsozója Keller Rebeka is elindult a lengyel fővárosban megrendezett olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon. Az 52 kilogrammban induló dzsúdózó az első körben győzni tudott, a másodikban pedig hosszabbításban sikerült nyernie a lengyel Cieslik ellen. A folytatás már nem sikerült olyan jól, a negyeddöntőben az olasz Castagnola le tudta győzni Rebekát. A vigaszágon a francia Cuq bizonyult jobbnak, így az Ippon Judo Tatabánya versenyzője a hetedik helyen végzett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a győri olimpiai kvalifikációs versenyen Rebeka ezüstérmes lett. 

 

z

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában