Dzsúdó

2024.02.13. 06:12

Fiatal tatabányai és tatai cselgáncsozók is bizonyítottak az olimpiai kvalifikációs tornán

A Ippon Judo Tatabánya SE és a TSC fiatal dzsúdósa sem adta könnyen magát a megmérettetésen.

Zetovics Márió

Miklósvölgyi Dániel a 7. helyen végezte a tornát

Forrás: Facebook/Ippon Judo SE Tatabánya

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Keller Rebeka, az Ippon Judo Tatabánya SE sportolója remekül szerepelt a Győrben rendezett olimpiai kvalifikációs Európa Openen. Az egyesület nemrég azonban egy másik sportolójának jól teljesítményéről is beszámolt.

Miklósvölgyi Dániel ugyanis a 7. helyen tudta zárni az Opent. A junior versenyen az ukrán Valjejevet, majd a türkmén Acsildijevet sikerült legyőznie az Ippon sportolójának, menetelésének a kazah származású Bajgazi vetett véget.

Egy másik tatabányai együttes, a TSC is érdekelt volt a versenyen. Pokk Armand ugyan a dobogóra ő sem állhatott fel, viszont szépen szerepelt a győri kvalifikációs versenyen. A TSC judósa, Pokk Armand a legnépesebb súlycsoportban, a 73 kilogrammban, 54 induló között lépett szőnyegre. 

– Armand az első meccsén francia ellenfelét múlta felül egy nagyon szép fejen átdobással, ami a szombati nap első magyar ipponját érte – értékelt Pokk Armand teljesítményét Kunyik Zsolt vezetőedző.

– A második körben az észak-koreaiak kiválósága következett, aki most még erősebbnek bizonyult, és a versenyt is magabiztosan megnyerte. Armand nagyon szépen motiváltan dzsúdózott, ami igen biztató a folytatást nézve. Csak gratulálni tudok neki – foglalta össze a vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában