TAC Judo

2023.11.12. 11:26

Éremesővel tértek haza a tatai kis judosok a nemzetközi versenyről

A gyerekek ötszáz versenyző között álltak helyt és szerezték meg a csapatnak az előkelő ötödik helyet.

Kemma.hu

A Tatai Atlétikai Club Judo Szakosztályának közösségi oldalán számoltak be arról, hogy november 11-én a szlovákiai Galántán szerepeltek nemzetközi gyerekversenyen. 

Mint írták: azért volt fontos számukra a viadal, mert a 2014-15-ös korosztálynak Magyarországon nem rendeznek versenyt, így csak külföldön tudják megmérettetni magukat.

– A fiatalokon látszott, hogy meg vannak illetődve a versenytől, de így is az éremtábla ötödik helyén végeztünk az öt ország ötven klubját, és csaknem ötszáz sportolóját felvonultató mezőnyben – tették hozzá.

Az eredmények is magukért beszélnek: aranyéremmel Gyömrei Barbara, Ogonovszky Réka, valamint Szénási Lilla térhetett haza. Ezüstérmet Gyömrei Adrienn, Hornyacsek Nóra, Voga Dorka és Szabados Bence kapott. Bronzérmes lett Vencel-Kocs Botond és Szakály Attila. Edzőjük Staudt Béla és Szeles Viktor voltak.

A verseny érdekessége, hogy a két Gyömrei lány ikerként egy súlycsoportban versenyzett, ráadásul egymással vívták meg a döntő csatát. Édesanyjuk szerint ez egyáltalán nem okoz vitát a lányok között. Sőt egymásnak drukkolnak a meccsek alatt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában