Sajtótájékoztató

2024.01.31. 19:55

Komoly esélye nyílt a magyar csapatnak győzni a Davis-kupán +fotók

Michael Kohlmann német kapitány szerint Alexander Zverev visszalépésével kiegyenlítődtek az esélyek a pénteken és szombaton a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban sorra kerülő, Magyarország-Németország tenisz Davis-kupa selejtezőn.

Zetovics Márió

A Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban tartottak sajtótájékoztatót

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

– Elégedett vagyok a körülményekkel, világszínvonalú a csarnok. Tudom, hogy ez egy kézilabdacsarnok, nálunk volt nemrég az Európa-bajnokság, és a magyar, valamint a német is nagy kézilabdanemzetnek számít. A pálya borítása nagyon jó, ugyanaz a szakember készítette, aki nálunk is dolgozott már – mondta vendégek szakvezetője a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban szerdán megtartott sajtótájékoztatón, majd rátért a betegség miatt visszalépett Zverevre. 

– Sascha nagyon akart játszani, folyamatosan kapcsolatban álltunk. Az utolsó pillanatig kivártunk. Volt olyan elképzelés is, hogy csak szombaton szállna be, de nem akartunk kockáztatni, elvégre pénteken még 38 fokos láza volt Melbourne-ben. Kapóra jött, hogy Maximilian Marterer kedden kikapott Montpellier-ben, így ő csatlakozik hozzánk. Most kiegyenlítődtek az erőviszonyok, minden meccset 50-50 százalékra adnék.

Kohlmann rendkívül tájékozott volt a magyar csapatot illetően, és dicsérően beszélt Marozsán Fábiánról, akit már egy 2018-as utánpótlásmeccsen megfigyelt Németországban. Emellett mindhárom mérkőzését látta Ausztráliában, és még azt is tudta, hogy Füle Mátyás korábban egy német klubban készült.

Magyar kollégája, Nagy Zoltán azzal kezdte, hogy nyilvánvalóan könnyebb dolguk lesz a világranglistán hatodik Zverev távollétében.

– Ezzel együtt nem változott semmit a helyzet, tesszük a dolgunkat, lépésről lépésre haladunk. Bízunk a közönség támogatásában, minden játékos egészséges, és remek a hangulat a csapatban – jelentette ki a csapat kapitánya, Nagy Zoltán.

Fucsovics Márton is rendületlenül készül a Davis-kupára
Fotó: Viszló Balázs

Marozsán Fábián közölte, ő személy szerint örül, hogy Zverev nem tart a német csapattal.

– Egyszer persze szívesen játszanék vele, de nem most. Nagy lehetőség előtt állunk, hatezer szurkolóra számíthatunk, és győzni akarunk – hangsúlyozta az ATP-rangsor 57. helyezettje, aki nemrég két napot kihagyott gyomorfertőzés miatt.

Az olimpiai és kétszeres ATP-világbajnok Zverev helyére tehát a német kapitány Marterert (92.) hívta be Jan-Lennard Struff (24.), Dominik Koepfer (60.), továbbá a páros ranglistán 15. Kevin Krawietz és 16. Tim Pütz mellé. 

A magyar szakvezető Marozsán Fábián mellett Fucsovics Mártont (82.), Piros Zsombort (129.), Valkusz Mátét (213.) és Füle Mátyást (549.) nevezte az összecsapásra. 

A telt házas párharc sorsolására csütörtökön 13 órakor kerül sor.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában