Róplabda

2024.01.12. 11:25

Az első nyolc közé vágynak az extraligás dágiak

A Dág KSE extraligás férfiröplabda-csapata újoncként derekasan helytállt az elit csoportban. A csapat új edzővel, Buzás Miklóssal vágott neki az új pontvadászatnak úgy, hogy az együttes gerince ugyan megmaradt, de sok, saját nevelésű, tehetséges, ám még rutintalan fiatalt kellett beépíteni a gárdába.

Petrik József

Remekelne a Dág

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A dágiak dolgát az is nehezítette, hogy az Oszuska Miklós Sportcsarnok helyett, amely igazi oroszlánbarlangnak számított, a szakszövetség döntése alapján Esztergomban kénytelen játszani bajnoki meccseit a társaság. 
− Mondhatni, remekül kezdtük a bajnokságot szeptemberben, és jelenleg a hetedik helyen állunk a tabellán – emelte ki Buzás Miklós. 

– Úgy gondoltam, egy-két pont még bennünk „maradt”, de így sem panaszkodhatunk. Az év végére sajnos sűrű lett a program. Három-négy naponta játszottunk, és valljuk be, munka és család mellett ez mindenki számára megterhelő. Érthető módon kijött a fáradtság, valamint sérülések, betegségek is nehezítették a menetelést. Az ünnepek alatt több szempontot mérelegelve, pihenőt kaptak a játékosok. Volt mindenkinek ideje rendbe rakni a dolgait, felgyógyulni, például Krupánszki Olivérnek a bokasérüléséből, illetve kipihenni az év végi fáradtságot. 

– Január másodikán kezdtük újra a felkészülést erőnléti és technikai labdás edzésekkel, majd a hét vége felé jöhetett a csapatgyakorlat – jegyzete meg a vezetőedző. – Az első mérkőzésünket a TF csapata ellen játsszuk hazai pályán, de előtte a MAFC csapatával játszunk felkészülési mérkőzést. Rövid távú célunk, hogy újra felvegyük a ritmust és pontokat szekerezzünk. Hosszú távon pedig a bajnokság nyolc legjobb csapata közötti szereplésben gondolkodunk. Ezen túl bízunk benne, hogy a meccseinkre kilátogató szurkolóink idén is hangulatos mérkőzéseket láthatnak, és remek eredményekkel szerezhetünk nekik örömet. 
A bajnokság tavaszi szezonjában vasárnap kezdi meg a szereplést a vármegyebeli együttes. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában