Asztalitenisz

2023.12.13. 15:00

Továbbra is hibátlan a TAC a másodosztályban

Elveszítette veretlenségét a Vértesszőlős a negyedik vonalban

Kun Attila

Nagy Balázs (balra) és Barassó Máté ezúttal is győzött párosban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A másodosztályú csapatbajnokság Nyugati csoportjában továbbra is kiválóan szerepel a TAC, amely legutóbbi két mérkőzését egyaránt megnyerte és továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén. A tataiak előbb a középmezőnyben állomásozó Pénzügyőr I. vendégei voltak, és az összes meccsét megnyerő Béres Szabolcs, valamint Epinger Márton (előbbi mindössze kettő, utóbbi pedig három szettet veszített egyéniben) vezetésével magabiztos győzelmet arattak. A harmadik helyen álló Celldömölk II. már keményebb ellenfélnek bizonyult, a Tata végül a két párosmeccs megnyerésének köszönhette győzelmet. 

A harmadik vonalban a TAC II. az összes mérkőzését megnyerő Nagy Balázs vezetésével szoros győzelmet aratott Zalaegerszegen, míg az Esztergom a létszámhiányosan kiálló (így egyből 0–4-ről induló) Nagycenket verte. A TAC II. a második, az Esztergom a hatodik helyen áll a bajnokságban. 

Az NB III.-ban elveszítette veretlenségét a Vértesszőlős, amely szoros meccsen ugyan, de kikapott Székesfehérváron. Az első helyét ettől függetlenül megőrző szőlősiek legjobbja a mindössze egy egyénit veszítő Illés Roland volt. A harmadik helyezett Dág kiütéses győzelmet aratott Szabadbattyánban, a vendégeknél Jókai Csongor az összes meccsét megnyerte (játszmát is csak kettőt veszített), míg a Szikora testvérek, Ágoston, Bence és Márton is csak egy egyénit buktak el. 

NB I., Nyugati csoport, férfi, 7. forduló 

Pénzügyőr SE I.–Tatai AC I. 4–10 

A tatai győzelmek: Béres Szabolcs és Epinger Márton 3-3, Bak Imre 2, Daru Zsolt 1, a Béres Szabolcs–Epinger Márton-páros. 

8. forduló 

Tatai AC I.–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő II. 8–6 

A tatai győzelmek: Bak Imre és Epinger Márton 2-2, Daru Zsolt és Simon Ferenc 1-1, a Bak Imre–Daru Zsolt- és az Epinger Márton–Simon Ferenc-párosok. 

NB II., Északnyugati csoport, vegyes, 8. forduló 

Evo ASE I.–Tatai AC II. 8–10 

A tatai győzelmek: Nagy Balázs 4, Adamik Csenge Virág 3, Barassó Máté 2, a Barassó Máté–Nagy Balázs-páros. 

Esztergomi ASE–Nagycenk SE 11–7 

Az esztergomi győzelmek: Horváth Ákos és Petkovics Barnabás 3-3, dr. Pálinkási Csaba és Szklenár Máté 2-2, dr. Pálinkási Csaba–Petkovics Barnabás-páros. 

NB III., Közép-dunántúli csoport, vegyes, 10. forduló 

Kodolányi KDSE–Vértesszőlősi SE 10–8 

A vértesszőlősi győzelmek: Illés Roland és Szakál Béla 3-3, Kaposi Péter 1, az Illés Roland–Kaposi Péter-páros. 

Szabadbattyán KSE–Dág KSE 3–15 

A dági győzelmek: Jókai Csongor 4, Szikora Ágoston, Szikora Bence és Szikora Márton 3-3, a Jókai Csongor–Szikora Márton- és a Szikora Ágoston–Szikora Bence-párosok. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában