Kosárlabda

2023.12.30. 06:30

Tévés mérkőzésen búcsúzik az óévtől az MVM-OSE Lions

Utoljára lép pályára ebben az évben az oroszlányi férfikosárlabda-csapat, amely a Debrecen legyőzésével zárná a 2023-as esztendőt.

Kun Attila

Az MVM-OSE Lions (piros-fehérben) győzelemmel búcsúzna idénre közönségétől

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Kosárlabda, NB I. A, férfi, alapszakasz, 14. forduló 

MVM-OSE Lions–DEAC 

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, szombat, 16.30. 

A hétvégén a 14. fordulóval megkezdődik az alapszakasz „második fele”, vagyis ettől kezdve (természetesen fordított pályaválasztás mellett) az őszi idényben lejátszott mérkőzések visszavágóit vívják egymással a csapatok. 

Az oroszlányi együttes nincs jó passzban, előző két összecsapását egyaránt elveszítette. A legutóbbi, Sopronban elszenvedett sima, 79–57-es vereséggel a 11. helyre csúszott vissza a csapat a bajnoki tabellán, amivel az is eldőlt, hogy nem vehet részt a Magyar Kupa tavaszi nyolcas döntőjében (ide az alapszakasz első fele, tehát a 13. forduló után a bajokság első nyolc helyén álló csapat kvalifikált). 

A debreceniek az MVM-OSE-hoz hasonlón elveszítették előző két összecsapásukat (legutóbb a Szegedtől kaptak ki hazai pályán 80–75-re), de így is odaértek a nyolcadik pozícióba, vagyis ők ott lehetnek a Magyar Kupában. A két csapat között tehát három helyezésnyi a különbség a hajdúságiak javára, de a mezőny szorosságára és kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy ez mindössze egyetlen győzelemnyi differenciát jelent (a DEAC mérlege 6-7, a Lionsé 5-8). Adott esetben tehát akár helyet is cserélhet egymással a két csapat a tabellán, ehhez azonban mindenképpen nyernie kell ma az Oroszlánynak. 
Az oroszlányiak esélyeit növelheti, hogy hazai pályán kifejezetten jó, 4-2-es mérleget produkáltak eddig (csak a listavezető Falco és a Kecskemét nyert eddig az „Akácban”), a Debrecen viszont szenved idegenben, az Atomerőmű ellen aratott győzelme mellett már ötször kikapott vendégként. Ami azonban nem az oroszlányiak mellett szól, az a sok sérülés, Simon Petrov mester már hosszú ideje nem tud teljes kerettel készülni és kiállni csapata soros bajnoki mérkőzésére. Az előző fordulóban a már hosszú ideje maródi Illés Máté és Werner Viktor mellett a csapat egyik legnagyobb erősségének számító Khalid Thomas sem léphetett pályára. 

– Úgy vélem, hogy jól ismerjük a DEAC játékát, ezt már ebben a szezonban is megmutattuk. Néhány változás azonban történt náluk és veszélyesek lehetnek minden pozícióból – nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Simon Petrov, az oroszlányiak mestere, utalva arra is, hogy a közelmúltban légióst cserélt a debreceni klub: az amerikai Rakeem Jamal Buckles helyére a szerb Tadija Tadics érkezett. 

A két csapat az 1. fordulóban, Debrecenben lejátszott mérkőzését remek játékkal 80–59-re nyerte az MVM-OSE Lions, annál azonban most minden bizonnyal nehezebb dolga lesz Simon Petrov együttesének. 

A találkozót az M4Sport+ televíziós csatorna élőben közvetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában