Mikulás-kupa

2023.12.20. 07:00

Minden oroszlányi súlyemelő megjavította egyéni legjobbját

Tatabányán rendezték a hagyományos Mikulás-kupát A verseny nagy érdeklődés mellett zajlott le, nagyon sok fiatal vett részt rajta.

Petrik József

Remekül szerepeltek az oroszlányiak

Forrás: Beküldött

A legnagyobb sikert az Oroszlány Városi SK hét fiatalja aratta. Az OVSK 8 évestől 14 éves korú versenyzői remekül szerepeltek. A legfiatalabb Vadász Krisztina 8 éves, a 9 éves testvérével, Alexandrával versenyzett a 32-g-os súlycsoportban, a tini korosztályban. „Természetesen” az idősebb testvér győzött

Krisztina 11 kg-ot szakított és 16 kg-ot lökött. Alexandra már komolyabb teljesítménnyel rukkolt elő 14 kg-ot szakított és 22 kg-ot lökve a korcsoport különdíját is átvehette.

A 10 éves Kelemen Vivien (40 kg) is szépen produkált. Második helyezést ért el a korcsoportjában 13 kilós szakítással és 16 kilós lökéssel. A 10 éves fiúknál Németh Rudolf (73 kg) szokásához híven 32 kg-ot szakított és 40 kg-ot lökött, így ő is megkapta a korosztályos különdíjat.

A serdülők között hárman versenyeztek Zolnai Rajmund az idei a serdülő bajnok 42 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött a 45 kilósok mezőnyében, 37 kilósan és 14 évesen lett első. A 13 éves Krasznai Levente (73 kg) 39 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött, és aranyérmet nyert. A 13 éves Végh Koppány (81 kg) szintén nem talált legyőzőre. 40 kg-ot szakított és 56 kg-ot lökött, ezzel súlycsoportja győztese lett.

- Gratulálok a ragyogó helytálláshoz, hiszen a negyvenkét gyakorlatból csak mindössze három rontott kísérlete volt a tanítványaimnak. Emellett minden versenyzőm meg javította a legjobb teljesítményét. Egyben köszönöm a szülőknek az összefogást a gyerekek érdekében és az iskoláknak a segítséget és még egyszer gratulálok és büszke vagyok fiataljainkra – emelte ki Bagócs János edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában