E-sport

2023.12.26. 11:25

Debütált a válogatottban, felkészülési mérkőzésen védte a kaput a nyergesújfalui e-sportoló

A közelmúltban felkészülési mérkőzésen bemutatkozott a magyar válogatottban Kedves Balázs, aki kemény munkával elérte, hogy a legjobbak között jegyezzék itthon. A nyergesújfalui e-sportoló mindemellett klubot is váltott, immár hazánk legeredményesebb klubjában bizonyíthat.

Walczer Patrik

Kedves Balázs rengeteget gyakorol, amit a teljesítménye is visszaigazol

Forrás: Beküldött

Sok fiatal tölti nap mint nap számítógépezéssel a szabadidejét, ám közülük kevesen játszanak tudatosan. Utóbbiak közé tartozik Kedves Balázs is, aki a legnagyobb sikereit a FIFA, új nevén: EA FC 24 sportjáték-sorozatban érte el. Az elmúlt három-négy évben az említett játék Pro Clubs nevű játékmódjában eljutott az élvonalig.

– 2023. október 22-én kezdődött el az új szezon a Hungarian Pro Clubs League (HPCL) nevű bajnokságban, melyet a Hungary Eleven nevű csapatommal teljesítettem. Mivel véget ért a szponzorációs szerződés, ezért a korábbi Genesis Gaming nevet elhagyva új névvel szerepeltünk. Volt mozgás, érkezett 1-2 új játékos, de a 7-8 fős mag egyben maradt. Ez egyébként részben az előnyünkre is vált – mondta Kedves Balázs.

A kapus magabiztosan játszott, jól érezte magát a legutóbbi bajnokságban, minimálisan sikerült előre lépnie védési számokban, hiszen 45 védése lett, és 5 mérkőzést kapott gól nélkül hozott le. A védési hatékonysága 52 százalékos volt, egyébként ezzel a teljesítményében az első osztályban az ötödik legjobb kapus lett. Elárulta, hogy voltak nehézségei is, hónapokban telt, mire megszokta az új EA FC 24-et, vagyis a játék legújabb kiadását.

– A gyártó sok újdonságot vezetett be, így ki kellett találni a nekem megfelelő játékstílust és ki kellett tapasztalnom a kapus irányítását is. Ez a szezon jó volt arra, hogy begyűjtsem a szükséges tapasztalatokat. Régóta egyébként „egyfajta” módon védek és sokat javultam mind lábmunkában, mind védésben. A játék még mindig okoz meglepetéseket, előfordul, hogy a karakter teljesen máshogy mozog, mint ahogy elvárom – árulta el.

Kedves Balázs a szezon végeztével nagy lehetőséget kapott. Régóta figyelték már a Puskás Esport csapatától, többször hatékonyan védett is ellenük a mérkőzéseken, így ismerték a tudását. A csapat e-sport menedzsere, Antal Richárd megkereste az utolsó mérkőzés után, hogy mit tervez a pályafutásával kapcsolatban. Maradni akar a jelenlegi csapatában, vagy tervez-e váltani? A menedzser ugyanis szívesen látta volna a nyergesújfalui e-sportolót a Puskás Esport csapatában.

– Azt gondolom, hogy egy ilyen megkeresésnek nem lehet nemet mondani. A Puskás Esport Magyarország egyik, legsikeresebb e-sport csapata, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes klubról beszélünk, mely sok játékost is adott a válogatottnak. Nagy reményekkel érkeztem hozzájuk és büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaphatok náluk. Mindent meg fogok tenni a közös sikerekért – mondta.

Egyelőre nem lehet megmondani, hogy vajon Kedves Balázs lesz-e a patinás gárda első számú hálóőre, ugyanis olyan riválisa is van a keretben, aki korábban szerepelt a nemzeti tizenegyben. De úgy véli, hogy a tőle megszokott kemény edzésmunkával, hozzáállással elérheti azt, hogy a menedzser rendre őt nevezze majd a kezdőcsapatba a bajnoki pontvadászatban.

– Nincsenek nagy célkitűzéseim a jövő évre nézve. Törekszem, hogy legalább ugyanolyan remek teljesítményt elérjek és élvezni szeretném a játék minden egyes percét. Köszönöm a szüleimnek, a nyergesújfalui lakosoknak és mindenkinek, akik támogattak céljaim elérésében – tette hozzá.

Válogatottság
Kedves Balázs nemrégiben felkészülési mérkőzésen bemutatkozhatott a magyar válogatottban is, büszkén védte a nemzeti csapat kapuját. A válogatott két szövetségi kapitányával, Vig Zsolttal és Ajlik Csabával együtt szerepelt a Hungary Eleven nevű korábbi csapatában, akik ismerték elszántságát és eredményeit. A nyergesújfalui e-sportoló az elmúlt két évben statisztika alapján mindig bekerült a legjobb öt kapus közé, teljesítménye folyamatosan jó volt, így rászolgált a meghívóra. 2006-ban kezdett el tudatosan játszani és mindenáron az volt a célja, hogy Magyarországon bekerüljön a szűk elitbe, vagyis a legjobbak közé. A válogatottsággal a Pro Clubs játékmódba elérte azt a szintet, hogy a legtehetségesebb, legügyesebb húsz magyar játékos között jegyzik. 2-3 év alatt rengeteg időt és energiát rászánva jutott el idáig, és tapasztalta, hogy csak rengeteg lemondással lehet ilyen sikereket elérni. Rendkívül hálás azért, hogy a Puskás Esport mellett a magyar címeres mezt is „magára öltheti a játékban”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában