E-sport

2023.06.19. 14:00

Bekerült az élvonalban a forduló válogatottjába a nyergesújfalui e-sportoló

A FIFA játékra épülő Hungarian Pro Clubs League nevű e-sport futball bajnokság élvonalának legutóbbi fordulójában bekerült a hét legjobb csapatába Kedves Balázs, a Genesis Gaming nevű alakulat nyergesújfalui hálóőre. Reméli, jó formája révén idővel nemzetközi porondon is bizonyíthat.

Kemma.hu

Kedves Balázs (kedbalu) jelenleg második a kapusok között

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Április 16-án volt Kedves Balázs első bajnoki mérkőzése új csapatában, az élvonalbeli Genesis Gaming-ben, ahol a kapus posztot tölti be. Az e-sportoló eredetileg azt a célt tűzte ki a szezon előtt, hogy a mostani évadban szeretne bekerülni a legjobb öt hálóőr közé. Az elmúlt fordulóban kiváló formában szerepelt, statisztikailag is a legjobban teljesített az első osztályban, így bekerült a forduló válogatottjába.

– Három mérkőzésem közül kettőt kapott gól nélkül hoztam le, mellette hat védésem volt. Eddig összesen 28 védésnél tartok, 89 százalékos a védési hatékonyságom, ezáltal a második legjobb kapus vagyok jelenleg. Az összeszokottságunknak és a mérkőzésenként 100-110 százalékot nyújtó játékosoknak és az egyéni felkészülésemnek köszönhető mindez – mondta Kedves Balázs.

Kedves Balázs (kedbalu) jelenleg második a kapusok között
Forrás: virtualprogaming.com

A szezonból három játékhét, vagyis 8-9 mérkőzés van hátra. Bízik benne, hogy továbbra is ilyen jól fog szerepelni csapatával, mellyel nagy esélyük van a bajnoki címre. Jelenleg jobb gólkülönbséggel a Live4esport csapata vezet előttük.

– Ha elérem az eredeti célom, akkor már csak nemzetközileg lehet tovább fejlődni. Szeretnék a magyar válogatottban minél többet szerepelni. Az átigazolás ugyanakkor nem szerepel a terveim között, jól érzem a csapatomnál. Bízom benne, hogy idővel a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa ligában is játszhatunk a Genesis Gaminggel – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában