Párbajtőr

2023.12.10. 18:18

A tatai Kun Anna vívott a legjobban a magyarok közül a világkupán

Kun Anna kilencedik lett a vancouveri világkupán. A tatai vívó mellett két tatabányai, Muhari Eszter és Kovács Gergely is főtáblára jutott.

Körtvélyfáy Dina

Kun Annának elfáradt a korábban sérült keze, a japán Josimurával már nem bírt

Forrás: Facebook/European Fencing Confederation

Kun Anna az előző, olaszországi világkupán már pástra lépett sérülését követően, de akkor még csak bal kézzel tudta vállalni a versenyt. Ezúttal azonban már jobb kézzel vívott, egészen a nyolcaddöntőig jutva, a magyar küldöttség legjobb egyéni teljesítményét nyújtva.

A hunfencing.hu-n is olvasható, Kun Anna fontos ranglistapontokat szerzett paraguayi, illetve amerikai ellenfele legyőzésével, a harmadik asszójára ugyanakkor elfáradt a keze, a japán Josimurával már nem bírt. A tatabányai Muhari Eszter a 32 között szenvedett vereséget a francia Epee-től.

A férfiaknál, a szintén tatabányai színeket képviselő Kovács Gergely a 64 között a venezuelaiak sztárját, az olimpiai bajnok Limardo Gascont győzte le, de a következő asszót egy tussal elveszítette a hongkongi Fonggal szemben.

A világkupa a csapatversenyekkel folytatódik vasárnap, magyar idő szerint 18 órakor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában