Világkupa

2023.11.12. 20:05

Két tatabányaival, de Kun Anna nélkül lett kilencedik a párbajtőr csapat

Legnanóban léptek pástra a hétvégén a női párbajtőrözők. A tatabányai Muhari Eszter egyéniben a legjobb tizenhat közé jutott, csapatban pedig Büki Lilivel vívtak nagyot.

Körtvélyfáy Dina

Muhari Eszter egyéniben a legjobb tizenhat közé jutott

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Vasárnap rendezték a vívó-világkupa csapatversenyeit. A női párbajtőr együttest ezúttal két tatabányai, Büki Lili és Muhari Eszter, valamint Dékány Kinga és Wimmer Dorina alkotta. A tatai Kun Anna sérülése miatt nem tudott csatlakozni hozzájuk.

Ahogy a hunfencing.hu is megírta, bár az áhított nyolc közé jutás nem sikerült, nincs oka szégyenkezni a fiatal csapatnak. Kazahsztánt 45:36-ra legyőzték, de a nyolcaddöntőben az esélyesebb Kína lett a továbbjutó. A kilencedik helyért folytatott küzdelem azonban már kiválóan sikerült. Először Egyiptomot, majd Izraelt győzték le a mieink, majd az olimpiai aranyérmes észtek következtek, akiket rendkívül magabiztosan, 45:25-re vertek a lányok.

Az olimpiai kvóta megszerzésére van még esélye a csapatnak, hiszen még hátra van három olimpiai kvalifikációs világkupa verseny.

Egyéniben Muhari Eszter teljesített a legjobban, akinek egy tuson múlt a legjobb nyolc közé jutás. Kiemeltként lett főtáblás a tatai Kun Anna, ám bal kézzel vívott a jobb kezére sérült lány, és nem jutott a 32 közé. A tatabányai Büki Lili, Gnám Tamara és Salamon Réka nem jutott főtáblára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában