Sprint Futóklub

2023.12.02. 06:49

82 éves korelnököt köszöntöttek a szőlősi Samu Futáson

Az idén is megrendezte Samu Futását a tatabányai Sprint Futóklub. A névhez passzolva természetesen vértesszőlősi előembertelepet is érintette a verseny útvonala.

Kemma.hu

Második alkalommal rendezte meg a Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség aktív közreműködésével Vértesszőlősön a Samu Futást a közelmúltba. A versenyzők útvonalába „esett” természetesen a Samu-emlékhely, amely egyben a Magyar Nemzeti Múzeum külső kiállítóhelye is. Mint azt a Kisalföld írja, a kétszáz méteres és a hatszáz méteres táv résztvevői, vagyis a gyerekek szponzoroknak köszönhetően érem-, kupa- és csokijutalomban is részesültek.  4,4 kilométer és 8,7 kilométeres távok is várták a versenyzőket, akiknek 88 méteres szintkülönbséggel és az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeniük. 

A Sprint Futóklub legközelebbi versenye a Stop Mikulás Futás lesz december 3-án 10 órakor, Tatabányán, Sárberekben. 

Eredmények: 

  • 4,4 km, abszolút női: 1. Barta Csilla (Tatabánya), 2. Telekiné Barnai Éva (Parád), 3. Csernik Zita (Budapest). 
  • Abszolút győztes, férfiak: 1. Teleki Péter (Parád), 2. Somogyi Károly (Budapest), 3. Maros Csaba (Nagylózs). 8,7 km
  • Abszolút győztes, nők: 1. Pidl Rená­­ta (Nagybajcs), 2. Klászné Herbent Anita, 3. Sztancsik Brigitta (Biatorbágy). Abszolút eredmények: 1. dr. Igari Béla (Tatabánya), 2. Kovács Dávid (Diósd), 3. Grónai Sándor (Komárom). 
  • Különdíjas: Nagy Fernandó (Felvidék). 
  • A legsportosabb család: Kláben család (Hatvan). 
  • A legidősebb versenyző: Palágyi Zsolt (Budapest, 82 éves). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában