Süllő

2023.11.20. 20:03

Azonnal rákapott: méretes, ragadozó halszörny akadt horogra a Dunában +fotók

Majdnem egyméteres süllőt fogott a Szabó Zoltán – Apagyi Tivadar páros Neszmélynél, a mintegy 12 kilogrammos ragadozó ráadásul első dobásra akadt horogra – derül ki a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) csónakos pergető versenyéről szóló beszámolójából.

Kemma.hu

Szabó Zoltán és a méretes süllő

Forrás: KEMHESZ

A nyergesújfalui származású Szabó Zoltán a szövetség kérésére elárulta, hogy idén talán ez a második legnagyobb süllő, amit térségünk Duna-szakaszán fogtak. Az óriási méretű hal kifogásához persze némi szerencse és jó tapasztalatra is szüksége volt. Mivel 2016 óta horgásztúrákat is szervez, illetve horgászok kísérésével és tanításával évente 250-280 napon át 12 óránál többet tölt a vízen, így alaposan ismeri a folyót.

Nemes célt szolgál majd a kapitális fogás, pontosabban az érte kapott díj süllő neszmély duna
Nemes célt szolgál majd a kapitális fogás, pontosabban az érte kapott díj
Forrás: KEMHESZ

A KEMHESZ azt is közölte, hogy Szabó Zoltán a versenyen elért negyedik helyezéséért kapott díjat a nyergesújfalui Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület utánpótlás nevelésére ajánlotta fel. A Neszmélynél kifogott süllő lett a verseny legnagyobb hala, a remek fogásért járó díjat az esztergomi Vasas Horgász Egyesület gyermekei kaptak meg, pergető felszerelés vásárlására.

A 12 kilós ragadozó első dobásra horogra akadt
A 12 kilós ragadozó első dobásra horogra akadt
Forrás: KEMHESZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában