Labdarúgás

2023.10.16. 23:04

Már harmadik gólját szerezte a sárisápi kapus, Sándor Gábor

A 46 éves Katona Kelemen négy év után újra a kezdőcsapatban kapott helyet a területi bajnokság első osztályában.

Herczeg István

A Bábolna (szürkében) felülkerekedett a Vértesszőlősön

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Szokás szerint szombaton kezdődött a területi első osztályú forduló, mégpedig Vértesszőlősön. Itt a Bábolna esélyeshez méltón meg is szerezte a három pontot, Czeglédi Ádám duplázott a vendégcsapatban. Ezzel a Bábolna felzárkózott az élmezőnyhöz, a Vértesszőlős pedig továbbra is sereghajtó. 

Vasárnap rendezték a forduló rangadóját, a Tata Zsámbékra látogatott. Vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állt a két csapat, legutóbb pedig a Zsámbék 7–1-re győzött az egymás elleni meccsen, még a vármegyei szuperkupa döntőjében. Azóta nagyot változott a világ, most a Tata az első fél­időben eldöntötte a három pont sorsát. A találkozónak mindkét csapat veretlenül vágott neki, ez a sorozat a tataiak számára folytatódott, a Zsámbék nem tudott mit kezdeni Wéber Roland csapatával. 

A Tata mellett a Nyergesújfalu a másik veretlen csapat, utóbbi vezeti a tabellát. Ehhez az kellett, hogy egy szoros első félidő után felőröljék a védekezésre berendezkedő Lábatlant. Az első félidő még szoros volt, egy gól volt a differencia, de a szünet után kinyílt az olló. Az újonc Lábatlan ezzel a vereséggel a tabella utolsó előtti helyén áll. 

A Sárisáp számára kötelező volt a három pont megszerzése a kiesés elől menekülő Esztergom ellen, és ezt abszolválta is Fenyvesi László csapata. A hazaiak kezdőcsapatában helyet kapott a 46 éves Katona Kelemen (aki 11 évvel idősebb, mint a vezetőedző), pedig utoljára 2019-ben volt a kezdőcsapat tagja. A Sárisáp két vereség után simán nyert otthon, így visszaszállt a dobogóért vívott csatába. A találkozón megszerezte szezonbeli harmadik bajnoki gólját a kapus, Sándor Gábor, aki ismét büntetőből volt eredményes. 

A dobogó legalsó fokán jelenleg a Kecskéd áll, miután megnyerte a sváb rangadót, azaz az El Svabicót. A Vértessomló elleni tüzes derbi sokáig kiegyenlített volt, az emberhátrányban játszó Vértessomló a 60. percben kapta meg a második gólját, onnan pedig már nem tudott felállni és az egyre jobb formában lévő Kecskéd lezárta a meccset. A Vértessomló elég nagy bajba kerülhet, hiszen ezúttal két további alapember esett ki a csapatból, így nehéz lesz javítania. 

A forduló kiütését a Koppánymonostor szolgáltatta. A sebzett vadhoz hasonlítható lila-fehér csapat az előző fordulóban kínos vereségbe futott bele Almásfüzitőn és most kettőzött erővel ment a gárda. Ennek a levét a Tát itta meg, hiszen 8–1-es kiütésbe futott bele Kun Imre csapata. A monostoriak az első fél­időben „csak” két gólt vágtak, a szünet után viszont beindult a Vigh-henger és nyolcig meg sem álltak. 

Területi I. osztály, 8. forduló 

Vértesszőlősi SE–Bábolnai SE 0-2 (0-1) 
Vértesszőlős, vezette: Büki G. (Mihályi M., Balázs P.). 
Vértesszőlős: Zukál – Batics B. (Jónás, 66.), Batics A. (Müller, 75.), Polyák, Németh P., Vincze, Galambos, Radics, Kocsis, Baranyai, Antal. Vezetőedző: Dupai János. 
Bábolna: Szabó B. – Szabó Á., Czeglédi, Szendi, Németh Zs., Hajnal P., Kiss (Prácser, 73.), Hajnal K. (Kovács-Gadanecz, 63.), Mátyás, Lanzendorfen, Végh. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Gólszerző: Czeglédi (16., 58.). 
Jók: Kocsis, Baranyai, illetve Mátyás, Szabó Á., Czeglédi. 
Dupai János: – Sajnos ismét vereséget szenvedtünk. A csapatom ezúttal már jobban teljesített, de ez még nem volt elég a pontszerzéshez. 
Józsa Péter: – Egy harcos, agresszív csapattal találtuk szembe magunkat, éppen ezért nagyon fontos a három pont. 

Koppánymonostori SE–DG Tát 8-1 (2-0) 
Koppánymonostor, vezette: Hegedüs R. (Szabó B., Bokor B. A.). 
Koppánymonostor: Sebestyén – Egyed (Gelencsér, 74.), Kalla, Horváth, Valkó M. (Bigun, 79.), Jóna, Dávid, Dombi (Schiller, 61.), Valkó G. (Imrek, 74.), Korcsok, Tímár (Soha, 68.). Vezetőedző: Vigh László. 
Tát: Iványi – Varga, Farkas, Tirpák, Dékány, Putnoki (Izsó, 44.), Bokros (Jónás, 59.), Jámbor, Szalai (Kósa, 75.), Zoltai, Chrompota. Technikai vezető: Kun Imre. 
Gólszerzők: Korcsok (6.), Valkó M. (42., 57., 66.), Schiller (70.), Dávid (71.), Horváth (81.), Bigun (89.), illetve Izsó (82.). 
Jók: mindenki, illetve senki. 
Vigh László: – Örülök annak, hogy ilyen motiváltan tudtunk futballozni. A játék minden elemében az ellenfelünk fölé nőttünk. Bízom benne, hogy legközelebb is örömet tudunk szerezni a szurkolóinknak. 
Kun Imre: – A mai napon mutatott játékunk alapján egyáltalán nem túlzó az eredmény. Teljesen megérdemelten nyert a Koppánymonostor ekkora különbséggel is, gratulálok nekik. 

Zsámbéki SK–Tatai AC 0-2 (0-2) 
Zsámbék, vezette: Linn K. (Kurali Z., Vojvoda M.). 
Zsámbék: Tugyi – György, Sugár B., Bíró R. (Papp, 69.), Áprily, Barlangi, Bíró Á. (Sugár S., 46.), Magyar (Kerezsi, 46.), Mártonfi (Szabó B., 57.), Szakszon (Csóh, 46.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. 
Tata: Szabó T. – Németh, Hegedüs (Hauzer, 64.), Nagy, Zuggó, Dragonya (Terplán, 46.), Bogár (Koronczi, 84.), Visnyovszki (Felső, 58.), Horváth, Mártonfi (Mészáros, 81.), Máté-Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Zuggó (6. - büntetőből), Nagy (31.). 
Jók: Marticsek, illetve mindenki. 
Bodó László: – A győzelmet jobban akaró csapat nyert. Gratulálok a Tatának! 
Wéber Roland: – Ma azt és úgy játszottuk, amit és ahogy kell. Voltak jó periódusaink és volt, amikor csúsztunk-másztunk. Helyén volt a szívünk és rengeteg munkát raktunk bele a mérkőzésbe. A győzelmünk teljesen megérdemelt, egy jó csapatot sikerült legyőznünk. 

Sárisápi BSE–FC Esztergom 3-0 (1-0) 
Sárisáp, vezette: Áy J. H. (Faragó Gy., Patócs D.). 
Sárisáp: Sándor G. – Cserven (Kara, 72.), Szlovák, Farkas, Gyebnár, Válent (Tőzsér, 72.), Jurásek J., Sándor P., Katona (Pozsonyi, 64.), Yousif, Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Esztergom: Gecse – Gál (Bereczki, 58.), Révész, Várszegi B., Paltineanu (Imre, 72.), Molnár, Janzó, Sisa (Horváth, 64.), Turóczi, Bugjó, Tahon. Vezetőedző: Spóner József. 
Gólszerzők: Yousif (5.), Sándor G. (47. - büntetőből), Gyebnár (58.).
Jók: Katona, Sándor P., Szlovák, Jurásek J., Cserven, illetve Gecse, Várszegi B., Révész, Paltineanu. 
Fenyvesi László: – Mezőnyben uraltuk a mérkőzést, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Gratulálok a játékosaimnak, különösen a hosszú idő után visszatérő Katona Kelemennek, aki még 46 évesen is kiemelkedő teljesítményre képes. Remélem, sok fiatalban lesz ennyi alázat… 
Spóner József: – Két alapemberem hiányában nem volt sajnos átmenetben a csapat, súlytalanok voltunk, ezzel meg is pecsételődött a sorsunk. Gratulálok a sárisápiaknak. 

Vértessomló–Wati Kecskéd KSK 1-4 (1-1) 
Vértessomló, vezette: Büki G. (Kun P. A., Fekete B.). 
Vértessomló: Kalmár – Kacz, Éliás, Nagy R., Erdei, Koller, Wend (Murányi, 57.), Batin, Zink, Dobbelaere, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Kecskéd: Cseszneg – Vadkerti, Greskó, Plotár (Neckernusz, 72.), Pető (Dikasz, 76.), Kovács, Németh, Berki, Czékmány (Fóthi, 65.), Tomayer, Szabó K. Vezetőedző: Linczmaier László. 
Gólszerzők: Petőcz (45.), illetve Greskó (7.), Czékmány (60.), Szabó K. (86.), Neckernusz (89.). 
Kiállítva: Batin (54.), Kalmár (92.) - mindketten Vértessomló. 
Jók: mindenki, illetve Cseszneg, Greskó, Berki, Szabó K. 
Nagy Géza: – A kiállítás nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, amely a második kecskédi gólig teljesen nyílt volt. 
Linczmaier László: – Sajnos nem játszottunk jól, nem volt magas színvonalú a meccs. Viszont mindkét csapat hatalmasat küzdött, rengeteg esemény volt. A hazai játékosok előtt le a kalappal, de nem értem, hogy a nézők miért viselkedtek ilyen ellenségesen velünk, nem ez volt eddig a jellemző! Ez játék, remélem, hogy tavasszal jobb lesz a hangulat. A meccsről annyit, hogy szerencsénk van, hogy ilyen bő a keretünk, mert ma hét hiányzó mellett is ütőképesek voltunk. 

Nyergesújfalu SE–Lábatlani ESE 4-0 (1-0) 
Nyergesújfalu, vezette: Katona B. M. (Farkas B., Jászberényi M.). 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Cseh, Tóth, Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai (Hajnal, 88.), Molnár A. (Motuz, 86.), Raffai (Manga Zs., 63.), Takács, Manga M. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás. 
Lábatlan: Órai – Varga, Kovács, Janusz (Ölveczky, 67.), Váli (Kecskés, 88.), Galba, Budaházi, Király (Rozmán, 58.), Deme, Fábián-Nagy, Török. Vezetőedző: Karcagi Pál. 
Gólszerzők: Mann (42.), Takács (48.), Manga Zs. (80.), Farkas (91.). Kiállítva: Varga (80., Lábatlan). 
Jók: Manga M., Mann, Balogh, Farkas, illetve Kovács, Fábián-Nagy. 
Szoboszlai Tamás: – A szomszédvárak csatája volt. Védekezésből egészen jól felkészített Lábatlan volt az ellenfél, ugyanakkor a támadójátékukra ez negatívan hatott ki. A szünet után felőröltük őket. Mi a sorozatban a harmadik meccsen nem kaptunk gólt, így a pihenő egy pozitív élménnyel kezdődik. 
Karcagi Pál: – Gratulálok a Nyergesnek. Újabb örömet „szereztünk” a kárörvendőknek, de akkor sem adjuk fel. 

Gólvadászok

A lista élén maradt a nyergesi Manga Milán, aki nem szerzett gólt, így maradt 9 találattal. A bábolnai Czeglédi Ádám duplázott, így már hét gólnál jár, csakúgy, mint a tatai Mártonfi Máté, aki ezúttal nem volt eredményes. Hat góllal a sérült bábolnai center, Maruzs Róbert rendelkezik, mellé zárkózott fel a monostori Korcsok Christopher és a tatai Nagy Attila, utóbbi két játékos egy góllal segítette csapatát a győzelemhez. 
 

Területi I. osztály, felnőtt 
 

 1.Nyergesújfalu871025-722
 2.Tata862023-720
 3.Kecskéd741224-1813
 4.Koppánymonostor732220-611
 5.Zsámbék632117-411
 6.Bábolna732118-1211
 7.Sárisáp732214-911
 8.Tát830512-229
 9.Esztergom712411-215
 10.Vértessomló81258-235
 11.Almásfüzitő61146-164
 12.Lábatlan611411-234
 13.Vértesszőlős71066-273



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában