WFC Magyar Kupa Bajnokság

2023.10.11. 06:55

Erőfelmérésből diadalmenet: jó öklökben van a tatabányai küzdősport jövője +fotók

A közelmúltban rendezték meg II. WFC Magyar Kupa Bajnokságot Baján, ahol Nagy Sándor Ákos, László Noel Gábor, Vörös Abigél, Szabó Attila, Kollár Ottó képviselte a Tatabányai Küzdősport Egyesületet, K1/ és K1 Light szabályrendszerben.

Kemma.hu

Mint megtudtuk, mindenkinek ez volt az első éles küzdelme, versenye. A cél egyelőre a szintfelmérés volt, meg kellett tapasztalni, hogy milyen szinten vannak a gyerekek a saját súly- és korcsoportjukban. 

A versenyt K1 (full contact) Nagy Sándor (-53kg, 14 év) kezdte. Ő a hajtós menetek után 3. helyezést érte el. A menetelést a 12 éves Vörös Abigél folytatta(47 kg), aki egy szép, pörgős csata után 2. helyezést ért el a súlycsoportjában. A sorban a szintén 12 éves László Noel (41 kg) következett, aki bravúrosan szerepelt, és a saját mezőnyét maga mögé utasítva első helyezést ért el. A versenyt K1 light contactban folytatta a 14 éves Szabó Attila(69 kg). Attila a technikás menetek után 3. helyezést el. Végül a 13 éves Kollár Ottó (48 kg) fejezte be a sort a tatabányaiak közül. Ő higgadt, zárt bunyóval a 3. helyig verekedte magát.

− Összegezve a verenyt: maximálisan elégedettek vagyunk a gyerekekkel, mert mindenki kihozta magából a maximumot és legjobb tudása szerint küzdött, egy másodpercre sem engedték el a küzdelmeket. Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek a lehető legtöbb éles sparringra van szükségük, ameddig felkerülnek a felnőtt korosztályba. 

Minél több meccs, annál több tapasztalat

Javítjuk a hibákat és készülünk a következő megmérettetésekre − vélekedett a két edző, Dancs István és Kinhefner Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában